• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Altın ayakkabıya kavuştu

Altın ayakkabıya kavuştu
Geçen sezon Liverpool oyuncusu Luis Suarez ile 31 gol atarak Avrupa liglerinin gol krallığını paylaşan Cristiano Ronaldo, Madrid'de düzenlenen törende altın ayakkabısını aldı.

Manchester United ile 1, Real Madrid ile de 2 kez Avrupa gol kralı olan Ronaldo, "Her zaman en iyi futbolcu olmak istiyorum ve bunun için çalışacağım. Benim kafamda en iyisi olmak var ve buna ulaşacağım. Adım adım tarihimi yazıyorum. Kariyerimi sonlandırdığımda en iyiler arasında olduğumu görmek istiyorum. Eminim ki olacağım" dedi. 

Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez, Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Emilio Butragueno ve futbolculardan İker Casillas, Sergio Ramos ve Gareth Bale'i de tören salonunda görünce "Bu kadar çok kişi beklemiyordum" diyen Ronaldo, "Takım arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum çünkü onların yardımı olmadan altın ayakkabıyı kazanamazdım. Ayrıca aileme, taraftarlara ve bana dünyanın en iyi takımında oynama şansı verdiği için kulübüme teşekkür ediyorum" diye konuştu. Futbolcu olarak aldığı bireysel ödüllerden memnunluk duyduğunu saklamayan Portekizli futbolcu, şunları söyledi:

"Benim için bu ilk altın ayakkabı gibi. Özel bir gün. Real Madrid'e geldiğim günden beri benim yanımda olanlarla bu ödülü paylaşmak istiyorum. Burada önümde daha çok yıllar var ve en iyisini vermeye çalışacağım. Maçlarda en iyiyi vermeye, goller atmaya ve asistler vermeye devam edeceğime söz veriyorum."

Real Madrid'in bu sezon erken yakaladığı üst düzey futbolla ilgili soruya Ronaldo, "Birçok kişi Real Madrid'in en iyi kadroya sahip olduğunu söylüyor ama bunun için sezon sonunu görmek gerekir. Eğer hiçbir şey kazanamazsak en iyi sezon olmayacağı kesin ama ben bu yıl iyi şeyler kazanacağımızın heyecanını taşıyorum. İşler iyi gidiyor ve mutluyuz. Teknik direktörümüz, futbolcuları daha iyi tanıyor, iyi bir başlangıç yaptık. Topa ne kadar çok sahip olursak o kadar çok gol pozisyonu yaratıyoruz. Lig, Şampiyonlar Ligi ve Kral Kupası'nda maç maç düşünerek her turnuvada çok uzak hedeflere ulaşabilecek bir takıma sahibiz. Şu anda bireysel ödülleri düşünmüyorum ama şu iyi zamanın da keyfini çıkarmak istiyorum" cevabını verdi. 

29 yaşındaki futbolcu, 33 yaşına geldiğinde Real Madrid ile sözleşmesinin sona ereceğini ve o zamana kadar burada oynamak istediğini dile getirerek "Ben kendimi genç hissediyorum. 33 yaşımdan daha uzun oynamak istiyorum. Eğer başkan beni isterse birkaç yıl daha kalırım" diye konuştu.

"Altın top ödülü kazanmamak seni şaşırtır mı" sorusuna da Ronaldo, "Beni hiçbir şey şaşırtmaz. Son 6, 7, 8 yıldır beni hiçbir şey şaşırtmıyor. Her türlü sahneye hazırlıklı olmak gerekir. Çok mutluyum ve riyakar olmayacağım. Real Madrid'de 3. altın top ödülünü elbette kazanmak isterim ama bununla ilgili herhangi bir saplantım yok. Önümde zaman var ama iyi işler yapıp, gollerimi atıyorum" diye yanıt verdi. 

La Liga'da bu sezon 10 maçta 17 gol atarak gol krallığı yarışında rakiplerinin uzak farkla önünde olan Ronaldo, "İyi oynamak ve gol atmak hoşuma gidiyor. Ama bu her zaman olacak bir şey değil. Kimse her maç gol atamaz. Gol pozisyonu kaçırdığım zaman kendime kızıyorum ama sonra dostlarımla birlikte olduğumda her şey geçiyor" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim