• BIST 9524.59
  • Altın 2489.865
  • Dolar 32.5201
  • Euro 34.7225
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Altın Artıyor, Vatandaş Bozduruyor

Altın Artıyor, Vatandaş Bozduruyor
Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Adnan Hayati Keskin, altının son zamanların en yüksek fiyatlarına ulaştığını, elinde altın olan birçok...

Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Adnan Hayati Keskin, altının son zamanların en yüksek fiyatlarına ulaştığını, elinde altın olan birçok vatandaşında bu durumu fırsat bilerek altınını bozdurduğunu söyledi.

Türkiye'de altın fiyatlarında yaşanan artış, elinde altın bulunan vatandaşın yüzünü güldürdü. Elinde belli miktarda altın bulunan vatandaşlar fiyatların yükseldiği bu dönemde kara geçmek için kuyumculara gelerek altınlarını bozdurmaya başladı. Altın fiyatlarındaki artışı ve vatandaşın fiyatlara olan ilgisini değerlendiren Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Adnan Hayati Keskin, 2016 yılının başında bu yana altında 15-17 TL arasında artış yaşandığını, vatandaşın da bu durumu fırsat bilerek altınını bozdurduğunu belirtti.

"VATANDAŞLARIMIZ ALTININA BOZDURUYOR"

Altınını TL bazında rekor kırdığını ve vatandaşın bu durumu iyi değerlendirdiğini ifade eden Keskin, "Altın yılbaşından itibaren TL bazında son 3 yılın rekorunu kırıyor ve her gün farklı fiyatlar oluşuyor. Yılbaşında bu güne altın fiyatları her gün üst üste yeni bir rekor denemesi yapıyor. İnsanlarımızda bunu çok iyi değerlendiriyor. Altında son 3 ayda 15 ile 17 TL arasında artış yaşandı. Vatandaşımızın bir çoğu altının çok yükseldiğini düşünerek satışa geçti. Bu da insanlarımızın ekonomiyi çok yakinen takip etmesinden kaynaklanıyor. İnşallah fındığımız da para eder ve ekonomimiz daha da güçlenir. Ama şu anda elinde altını olan vatandaşlarımız altınını değerlendirmek için altınını bozduruyor" dedi.

"EN ÇOK CUMHURİYET VE ÇEYREK BOZDURULUYOR"

Altının bugünkü satış fiyatlarına değinen ve vatandaşın en çok bozdurduğu altın türlerine açıklık getiren Keskin, "Bugün itibari ile 22 ayar altının satış fiyatı 117 TL, kulpsuz çeyrek altın 204, kulplu çeyrek altın 198 TL, Cumhuriyet altını ise 816 TL'den satılıyor. Vatandaşlarımız fiyatların arttığı bu dönemde en çok çeyrek ve cumhuriyet altınını bozduruyor. Bizde esnaf olarak zaman zaman devrettiğimiz için bazen aldığımızdan düşük satıyoruz, bazen de aldığımızdan 100-200 TL fazlasına satıyoruz. Sonuç olarak esnaf adına kar-zarar yazmasa bile vatandaş bunun karını elde ediyor" diye konuştu.

Altın Artıyor, Vatandaş Bozduruyor

Altın Artıyor, Vatandaş Bozduruyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim