• BIST 9689.32
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Altıeylül’den Halk Meclisi

Altıeylül’den Halk Meclisi
Altıeylül Belediye Başkanı Kürse Mahallesi'nde Halk Meclisi düzenledi.

Altıeylül Belediye Başkanı Kürse Mahallesi'nde Halk Meclisi düzenledi. Kürse halkına seslenen Kafaoğlu "Biz size hizmetkarlık yapmaya geldik" dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu beraberinde, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Özen, Fikrettin Kocaman, birim müdürleri ile birlikte Kürse'ye çıkarma yaptı. Burada vatandaşların istek ve taleplerini alan Başkan Kafaoğlu yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kafaoğlu, vatan uğruna şehit düşen vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Kafaoğlu Dua şiirini okuyarak gönülleri titretti ve Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşını da okuyunca ayakta alkışlandı.

Kürse Mahallesi'nin yetiştirdiği isim olan ESOB Başkanı Fehmi Erdem Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'na Kürse'ye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, "Başkanımıza istediğimiz şekilde dertlerimizi anlatıyoruz. Ne zaman gitsek, arasak sorunumuzu çözüyor. İki katlı binamızı yaptık, bu sosyal binanın yapılmasına başkanımız katkı sağladı" dedi.

Başkan Kafaoğlu da "Biz size sevdalıyız, Balıkesir'e sevdalıyız. Hizmet etmek boynumuzun borcu. İnsanları seviyoruz. Yaradılanı hoş gördük yaradandan ötürü diyen Yunusların kültüründen geliyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyen Şeyh Edebali'nin kültüründen geliyoruz. Sizleri seviyoruz.Sizlere hizmet etmek şereflerin en büyüğü. Biz sırça köşklerde oturmaya gelmedik, sizlere hizmetkarlık yapmaya geldik. Cenabı Allah sizleri bizden, bizleri sizden ayırmasın. İnsanların doğup büyüdüğü yerlerde şehir konforunda yaşamasını istiyoruz. Artık şehirde ne varsa kırsal mahallelerde de o olacak dedik. Çocuklarımız artık çocuk oyun bahçelerinde oynuyor. Kilitli parke taşı kırsal mahallelerde de var. Çöpler sadece şehir merkezinde toplanmıyor, kırsal mahallelerde de toplanıyor. Kürse'deki sosyal binanın yapımı için katkıda bulunduk, çevre düzenlemesi yaptık. Ben de bir köylü çocuğum. İçerisinden çıktığım toplumu asla unutmam. Yıllarca bende köyde orak biçtim, çobanlık yaptım. Yarabbi içinden çıktığım toplumu unutturma, değiştirme beni diyorum. Bulunduğumuz mevkii ve makamlarda bana kibir, gurur getirme diyorum. Çünkü bizim dinimizde kibirlenmek, gururlanmak yok" diye konuştu.

Konuşmasında Türkiye'de yaşanan terör olaylarına da değinen Başkan Kafaoğlu şunları ifade etti: "Son yaşanan terör olaylarından dolayı yüreğimiz yanıyor. Şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Bu topraklarda şehit hiç eksik olmamış. 1071 yılından bu yana Anadolu'yu vatan yaptığımızdan bu yana şehitler hep oldu, bunu arzu etmiyoruz. Bir toprağın vatan olması için şair ne güzel söylemiş "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" diyor. Anadolu'yu bu Türk milleti vatan yaptı, vatan yapmaya devam edecek. En zayıf olduğumuz zamanda bile Çanakkale'yi bu millet geçilmez yapmış.Yedi düvel saldırmış ama ne kadar imkânsızlıklara rağmen bu millet 250 bin şehit vermiş ve vatanı geçilmez yapmıştır. Bizde bu şuur, bu inanç olduğu müddetçe, azim olduğu müddetçe geçit vermez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir. Cenabı Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın"

Altıeylül’den Halk Meclisi

Altıeylül’den Halk Meclisi

Altıeylül’den Halk Meclisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim