• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Altıeylül Belediyesi’nin Kursları İle İş Sahibi Oldular

Altıeylül Belediyesi’nin Kursları İle İş Sahibi Oldular
Altıeylül Gelişim Merkezi (ALGEM)'de düzenlenen kurslardan mezun olan kursiyerler sertifikalarını aldı ve yaptıkları ürünlerin yer aldığı serginin...

Altıeylül Gelişim Merkezi (ALGEM)'de düzenlenen kurslardan mezun olan kursiyerler sertifikalarını aldı ve yaptıkları ürünlerin yer aldığı serginin de açılışı gerçekleştirildi. Ziyaretçiler sergilenen ürünlere hayran kaldı.

Altıeylül Belediyesi tarafından hizmete açılan Gaziosman Paşa Mahallesi'ndeki ALGEM binasında çeşitli branşlarda kurslar verilmeye devam ediliyor. Altıeylül ilçesindeki kurumlar işbirliği ile devam eden kurslar mezunlarını vermeye başladı. ALGEM Hizmet binasında yapılan sertifika töreni ve sergi açılışı ile sosyal belediyecilik alanında güzel örnekler veren Altıeylül Belediyesi vatandaş odaklı hizmetleri ile takdir topluyor. Sertifika töreninde açılış konuşması yapan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bilal Gürhan sertifika alacak olan kursiyerler hakkında bilgiler vererek şunları söyledi; "İngilizce kursuna katılan 14 kursiyer, takı tasarım kursumuza katılan 12 kursiyer ve ev ve kurum temizliği kursumuza katılan 32 kursiyerdir. Şunu mutlulukla belirtmek isterim;Bizim "Ev ve Kurum Temizliği" kursumuza katılan kursiyerlerimizden 23'ü istihdam edilmiştir. Bu da bizim, Altıeylül Belediyemiz faaliyetlerinin, sosyal belediyeciliğin en güzel örneğidir"

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise törende yaptığı konuşmasında, daha iyi yol almak için kurumların ön açıcı rol oynaması gerekliliğine değinerek, "Gerçekten büyük bir mutluluğu birlikte yaşıyoruz. Trend artık sosyal belediyeciliğe doğru . Yol, su, kanalizasyon ve park bahçeler belediyeciliğin olmazsa olmazı. Sosyal, Kültürel ve Çevreye Duyarlı Belediyecilikte yaptığımız projeler dikkat çekiyor. Kamuoyu tarafından, ilgili birim ve kurumlar tarafından takip ve takdir ediliyor. Kayseri'ye gittik, "Sosyal Belediyecilik" te yapmış olduğumuz projelerle, gerek ALGEM, gerek Mavi At Kafe, gerek Doğanın Sevgi Gücü Projesi ile Altıeylül Belediyemiz ödüle layık görüldü. Büyük bir mutluluk duyduk. Bunu şahsımız adına değil, Altıeylül Çalışanları ve sizler adına aldık. Hayırlı uğurlu olsun. Kurumlar arasındaki işbirliği ve diyaloğun ne kadar büyük bir sinerji oluşturduğunu hep beraber görüyoruz. Altıeylül olarak çok şanslıyız. Kaymakamımız Bayram Gale başta olmak üzere, Altıeylül'ün bütün kurum ve kuruluşları ile, Milli Eğitimi ile, Halk Eğitimi ile projeler yapmaya devam ediyoruz. Altıeylül ilçesinde dikkat çekiyoruz. Milli Eğitim ile yaptığımız 3 yıl sürecek olan "6 Eylül 6 Proje" ile öğrencilerimize ne kadar katkı sağladığımızı görüyoruz. Bundan da son derece mutlu oluyoruz. Burada gerçekleştirdiğimiz kursa da yer ve imkanı biz verdik. Ama sorumluluğu tamamen Altıeylül Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Müdürlüğümüz kontrolünde yapılıyor, hocalarımızı onlar tahsis ediyor. İşbirliğinden ne güzel işler çıkıyor. Buralarda yüzlerce kişi eğitim görüyor" dedi.

Bu tür eğitimlerin sadece tek bir kurumla yeterli olmayacağına dikkat çeken Kafaoğlu, "Bunu sadece Milli Eğitim yapsın dersek, ne yeri oluyor ne imkanı oluyor. Talep çok çünkü. Bütün kurum ve kuruluşlar, yerel yönetimler olarak ön açıcı olmamız lazım. Katkı sağlayan, sorumluluk alan, fedakarlık yapan, taşın altına elini koyan taraf olmayı her zaman arzu ediyoruz. Bir ilçenin, ilin, ülkenin mesafe alması için yöneticilerin inisiyatif alması lazım, cesur olması lazım ve toplumun yararına olan her türlü faaliyetin arkasında olunması lazım. Kursu başarıyla bitiren sertifika alan kardeşlerimizi yürekten kutluyorum. Kurslarımız devam ediyor. Kaymakamlığımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Müdürlüğümüze ve tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, kursiyerlerimizi kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Altıeylül Kayamakamı Bayram Gale ise iki sene süresince büyük yol kat edildiğinin altını çizerek duyduğu mutluluğu ifade etti. Gale konuşmasında "Hakikaten çok mutluyuz; çünkü iki sene zarfında katettiğimiz yol, Altıeylül ilçesi olarak burada görülen kalabalıktan daha da ötesi. Büyük bir işbirliği, büyük bir memnuniyet, az önce Başkanımızın da söylediği gibi büyük ödüller. Hakikaten büyük bir yol kat ettik. Altıeylül kurulduğunda, kısa zamanda böyle işler yapabileceğimizi hayal edebilir miydik? Hayallerimiz gerçekleşiyor. Sen ben yok, biz var. Hepimiz birlikte ellerimizi çırparsak ortaya bir şeyler çıkar. Halka, vatandaşa inebilmek için yollar araştırıyoruz. Bunun için Belediyemiz ile işbirliği yapıyoruz. Sizlere bu kursları açabiliyoruz.Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İlçe Halk Eğitim Merkezimize teşekkür ediyoruz. Devamını bekliyoruz. En büyük sevincimiz Ev ve Kurum Temizliği Kursumuza katılan arkadaşlarımızın bir yerlerde istihdam edilmesidir. Kursiyerlerimiz ellerindeki sertifikalar ile iş sahibi olabilirler. Burada ayrıca Belediye Başkanımızı tebrik etmek istiyorum. Sosyal alanda bir ödül alması bizi mutlu etti. En az kendisi kadar mutlu oldum; çünkü ilçemiz adına alınmış, birlikte yaptığımız işler sayesinde alındı. Kursiyerlerimizi de kutluyorum. Bu vesile ile selam ve sevgilerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

İngilizce, Takı Tasarım ve Ev - Kurum Temizliği Kurslarını başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ardından Görme engelli kursiyer Embiye Özcan kendisinin yapmış olduğu tesbihi Başkan Zekai Kafaoğlu'na hediye etti. ALGEM Sergi Salonu'nda kursiyerler tarafından yapılan faaliyetlerin sergilendiği sergi açılışı gerçekleştirildi. Sergiyi gezen protokol ve misafirler, yapılan el işlerinden beğendiklerini satın alarak kursiyerlere katkıda bulundular.

Altıeylül Belediyesi’nin Kursları İle İş Sahibi Oldular

Altıeylül Belediyesi’nin Kursları İle İş Sahibi Oldular

Altıeylül Belediyesi’nin Kursları İle İş Sahibi Oldular

Altıeylül Belediyesi’nin Kursları İle İş Sahibi Oldular

Altıeylül Belediyesi’nin Kursları İle İş Sahibi Oldular

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim