• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Altı Nokta Körler Derneği’nden AK Parti İl Başkanlığına Ziyaret

Altı Nokta Körler Derneği’nden AK Parti İl Başkanlığına Ziyaret
Türkiye Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Atacan , AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven'i ziyaret etti.

Türkiye Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Atacan , AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven'i ziyaret etti. Başkan Atacan, Başkan Yurdunuseven'e talep ve sorunlarını iletti.

İl Başkanı Yurdunuseven'e dernek çalışmaları hakkında bilgiler veren Atacan, daha sonra talep ve isteklerini dile getirdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının işbirliğiyle "Gören Göz Projesi"nin hazırlandığını belirten Şube Başkanı Atacan, görme engelli vatandaşların bu cihazı büyük bir sabırla beklediğini ifade etti. "Gören Göz Projesi"nin hayata geçmesi ile birlikte görme engelli vatandaşların günlük yaşamlarına büyük katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Atacan, proje ile ilgili şunları söyledi:

"Ulaştırma Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının işbirliğiyle geliştirilen proje kapsamında, navigasyon sistemi ile çalışan cihazlar görme engelli vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı. Fakat şuan derneğimiz bünyesinde Afyonkarahisar'da hiçbir görme engelli arkadaşımız bu cihazı henüz alamadı. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz. Ben isterseniz cihaz hakkında size bilgiler vereyim. Cihaz, cep telefonundan oluşuyor. Görme engellileri sesli bildirimlerle gitmek istediği noktaya ulaştıracak, ayrıca bulunduğu yere en yakın eczane, hastane ve kamu binalarını da haber veriyor. Böylece bu cihaz ulaşılmak istenen noktaya giden en kısa yolu sesli bildirimlerle tarif ederek, görme engellilerin hem gözü hem kulağı olacak. Bu proje sayesinde görme engelli kardeşlerimiz günlük yaşamlarında rahat edecek."

Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Ahmet Atacan ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, bundan önce olduğu gibi bundan sonrada engelli vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti. "Gören Göz Projesi" ile ilgili AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya ile görüştüğünü belirten Yurdunuseven, Milletvekili Özkaya'nın sorunun çözümü konusunda girişimde bulunduğunu söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim