• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Altaç’tan Nevruz Değerlendirmesi

Altaç’tan Nevruz Değerlendirmesi
Anadolu Aslanlar İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, Nevruz Bayramı nedeni ile bir mesaj yayımladı.

Anadolu Aslanlar İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, Nevruz Bayramı nedeni ile bir mesaj yayımladı.

Mesajında hoşgörü, sevgi ve kardeşliğin filizlendiği bu topraklarda, asırlar boyunca farklı inançlara, dillere, etnik köken ve kültürlere sahip insanların, huzur içinde yaşadığını belirten Altaç, Newruz'un, birliğin, beraberliğin ve barışın müjdesi olduğunu söyledi. Altaç, "Baharın gelişinin müjdecisi ve barışın temsili olan bu güzel gün, bütün topluluklar için yeni yıl ve baharın başlangıcı olması açısından önemli bir gündür. Nevruz, ortak bir coşkuyu içinde barındırarak hem medeniyetleri birbirine yakınlaştırmakta hem de barış ve huzur dolu bir ortamda baharın tüm, renkleri ve güzellikleriyle karşılanmasını sağlamaktadır. Barışın ve kardeşliğin ebediyen hüküm sürdüğü, Nevruz'u her zamankinden daha çok önemsiyoruz. Nevruz, bereketin, beklentilerin, huzurun ve mutluluğun başlangıcı olan doğanın uyanışını gösteren ve sıcaklığın toprakla buluşmaya başladığına işaret eden huzur içinde, kardeşçe ve şenliklerle kutlanması gereken ve tüm insanlık için sevgi, barış ve kardeşlik gibi değerlerin önemini hatırlatan bir bayramdır" dedi.

"HAYATA YENİ BİR UMUTLA SARILMANIN SEMBOLÜDÜR"

Nevruz'un, yeni bir gün, yeni bir yılın başlangıcı olup, karşılıklı sevgi ve saygının, birlik ve beraberliğin, kardeşlik ve dayanışmanın, hayata yeni bir umutla sarılmanın sembolü olduğuna dikkat çeken Altaç, "Nevruz; bir taraftan baharın gelişini bir taraftan da barışın, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin, dayanışma ve mutluluğun adı olmuştur. Toplumları sevgi ve barışla birbirlerine kaynaştıran bu bayram ayrıca; sahip olduğumuz ve kuşaktan kuşağa aktararak bugünlere kadar yaşattığımız önemli kültürel değerlerimizden biridir. Bu duygu ve düşüncelerle Ortadoğu'da ve dünyada akan kanın durması barışın tüm dünyada egemen olması barışın, beraberliğin ve Türkiye'nin barışına zemin olacak olan bir Nevruz dileğiyle tüm milletimizin ve Diyarbakırlı hemşerilerimin Nevruz Bayramı'nı en kalbi duygularımla tebrik ederim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim