• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Altaç’tan ‘Hendek’ Tepkisi

Altaç’tan ‘Hendek’ Tepkisi
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç kanın ve gözyaşının ülkenin geleceğine hizmet etmediğini belirterek,...

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç kanın ve gözyaşının ülkenin geleceğine hizmet etmediğini belirterek, "Son dönemde hendek ve barikat politikası üzerinden yürütülen çalışmanın Kürtlere ya da demokrasiye hizmet ettiğini düşünmüyoruz" dedi.

ASKON Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, Diyarbakır'da yaşanan terör olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ülke olarak çok önemli bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Altaç "17-18 Mart tarihleri Çanakkale şehitlerini anma günü. Kurtuluş savaşında Türkiye'de yaşayan bütün halkların, Türklerin, Kürtlerin ve bütün etnik inanç gruplarının ruh kardeşliği içerisinde ülkeyi savunma, ülkenin birliğini, dirliğini sağlama adına çok ciddi fedakarlıklar yaptığını ve kişiler, etnik gruplar veya inanç gruplarına değil Türkiye'nin sınırları içerisinde bir arada yaşama ruhunu, gayretini ortaya koymuşlar ve günümüz Türkiye'sini de bizlere emanet etmişlerdir. Yine 17-18 Mart tarihleri hepimizin bildiği gibi Halepçe katliamının da yıldönümü. Bu anlamda o katliamda da yaşamını yitiren insanlarımıza yine rahmet diliyoruz. Halepçe katliamı da Kürtler açısından tarihin en vahamet arz edici ve en çok yaralayıcı olaylarından bir tanesidir. Ancak o dönemde yaşanan bu olaya rağmen yine o dönemde insanlar ayakta kalabilmeyi başarmışlardır. Her iki olay bizler açısından ve bütün Dünya tarihi açısından emsal gösterilecek, örnekle anılacak olaylardır. Bu olaylarda insanların nasıl kıyıma uğradığını ve insanların nasıl bir ruh kardeşliği içerisinde hareket ettiklerini bütün dünyaya gösteren çok güzel ve çok anlamlı örneklerdir" dedi.

"DEMOKRASİ MÜCADELESİ İÇİNDE HERKES BİR BEDEL ÖDEMİŞTİR"

21 Mart Nevruz bayramının barış ve huzur getirmesini dileyen ve son süreçte ülke olarak çok kritik ve önemli bir süreçten geçildiğini ifade eden Altaç, "Son dönemde bizi üzen ve tedirgin eden gelişmeleri de yakından takip etmekteyiz. Ankara'da, Suruç'ta, Diyarbakır'da ve İstanbul'da patlayan bombalar ve en son Ankara'da patlayan bomba bu ülkede yaşayan bütün yurttaşların birliğini ve beraberliğini kastettiğini hepimiz görmek zorundayız. Bu ülkede geçmiş dönemlerde yaşanan demokrasi mücadelesi içinde herkes bir bedel ödemiştir. ASKON şubesi olarak aynı bedelleri ödememek için hepimizin gövdesini taşın altına koymamız ve Türkiye'nin geleceği için çok ciddi inisiyatif almamız gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu

"YAPILAN EYLEM TÜRÜ BÖLGE HALKINA ZARAR VERİYOR"

Son dönemde ülkenin iç güvenliğini ve huzurunu tehdit eden gelişmelere herkesin tepki koyması gerektiğini söyleyen Altaç, şunları kaydetti: "Kanın, gözyaşının ülkenin geleceğine hizmet etmediğini de burada açıklamak istiyorum. Bölgemizde son dönemde hendek ve barikatlar politikası üzerinden yürütülen bir çalışmayı hepimiz görmekteyiz. Bu çalışmanın Kürtlere ya da demokrasiye hizmet ettiğini düşünmüyoruz. Daha önce Silvan'da başlayan, Cizre'de Silopi'de ve Sur'da devam eden insanlarımız ekonomik ve sosyal sıkıntılarla baş başa bırakan, insanlarımızın mağduriyetine neden olan bu uygulamaların bir an önce bölgedeki ortamdan çekilmesini temenni ediyoruz. Çağrımızı şudur: Bu yapılan eylem türü bütün bölge halkına, Türkiye'ye büyük bir zarar vermektedir. Bu doğru bir yol ve yöntem değildir. Bunun bir an önce terk edilmesi gerekir. Türkiye'nin demokrasisinde yaşana n sıkıntıları, yaşanan eksiklikleri elbette ki dile getireceğiz tartışacağız, düzelmesi için herkes kendi düşüncesini ortaya koyabilmelidir. Ancak bunun yöntemi hendek veya barikat değil siyasi müzakerelerdir. Sur tecrübesinden sonra Bağlar'da yaşanan olaylara da şahitlik yaptık. Oradan göç eden ve mağdur olan vatandaşları görünce buna bir anlam vermek çok zor diye düşünüyoruz. Türkiye'nin mevcut siyasi atmosferinde günümüz itibariyle tartışılmayan, konuşulmayan bir hususun kalmadığı kanaatiyle biz herkesi gerek siyasal, gerek toplumsal, gerek ekonomik anlamda projelerini tartışmaya açmasını, masaya koymasını ve bunun üzerinden mücadelenin yürütülmesi gerektiğini belirtmek istiyoruz."

"BÖLGEYE GELEN YATIRIMCILAR GERİ DÖNDÜ"

Çözüm süreciyle birlikte bölgeye gelen birçok yatırımcının son süreçte yatırımlarını yarım bırakıp geri döndüğüne dikkat çeken Altaç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yine uzun bir dönem Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağından kaynaklı işyerlerinin kapandığı ve hizmet sektöründe çalışan birçok işçinin işini kaybettiğini çok ciddi bir ekonomik kayıp olduğunu hepimiz burada tecrübe ettik. Bu anlamda bizim yeni tecrübelere ihtiyacımız yok. Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin ihtiyaçlarına cevap verebilecek ortamı yaratmak için el ele vermemiz gerektiğini ve Türkiye'ye hizmet etmeyle yükümlü olduğumuzu unutmamak gerekir. Diyarbakır ASKON şubesi olarak biz günümüzde de halkın değerleriyle, halkın beklentileriyle, halkın geleceğiyle ilgili projelerde her zaman destek olmaya devam edeceğiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim