• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Alperenler Muhsin Yazıcıoğlu İçin Yürüdü

Alperenler Muhsin Yazıcıoğlu İçin Yürüdü
Uşak Alperen Ocakları Muhsin Yazıcıoğlu anma etkinlikleri kapsamında bir yürüyüş düzenledi.

Uşak Alperen Ocakları Muhsin Yazıcıoğlu anma etkinlikleri kapsamında bir yürüyüş düzenledi. Uşak Belediyesi önünden başlayan yürüyüş 15 Temmuz Şehitler Meydanında son buldu. Yürüyüşü düzenleyen grup yapılan basın açıklamasından sonra dağıldı.

Yapılan açıklamada Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir suikasta kurban gittiği ve hesabının sorulamadığı iddia edilirken adaletin er yada geç vuku bulacağı söylendi. Uşak Alperen Ocakları Uşak Üniversitesi Birim Başkanı Resul Harman tarafından okunan açıklama şu şekilde; "Muhsin Yazıcıoğlu'nu dualarla yaad ederken onu bu ülke gençliğine örnek bir model olarak tanıtmayı borç biliyoruz. Şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu lise sıralarında başladığı dava hayatında ne bir dönekli ne bir fırıldaklık ne de bir yanlışlık yaptı. O hayatı boyunca hak neredeyse orada oldu. Zalime karşı elif gibi dimdik durdu, mazlumun yanında oldu. Zalime karşı elif gibi dimdik durdu, mazlumun yanında oldu. Milletine adadığı ömrünün en verimli çağlarında girdiği zindanları Hz. Yusuf misali medreseye çevirdi. Eğer iman etmek inanmak varsa bedeli neyse katlanırız dedi isyan etmedi. Bir mitinginde "Muhsin nerede biz oradayız sloganına', " Hayır bunu size yanlış söyletiyorlar, Hak nerde biz oradayız, eğer Muhsin haktan ayrılırsa sizde ondan ayrılın" diyerek gönülleri bir kez daha feth etti. Eğer bu millet bu devlet bu iktidar sahipler ahlaklı dürüst bireyler olmalıdır. Ülkemizin geçtiği ve geçmekte olduğu kritik süreçlerde ihtirasa kapılmadan, hiçbir komplekse girmeden doğrusuna doğru iktidar sahiplerinin bu ülkeye bu millete Alperenlere 25 Mart 209 yılında keş dağlarında ne olduysa ne yaşadıysa açıkça izah etme ve suçlu veya suçlular kimse meydana çıkarıp cezalandırma borcu bulunmaktadır. Çünkü bu devletin görevi Muhsin Yazıcıoğlu davasını sessiz kalarak zaman aşımına uğratmak değil, erkekçe mertçe olayın üzerine durarak suçluları bulup cezalarını vermektir. Düşen helikopterden cihazları sökenler suçüstü yakalanmalarına rağmen ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'cü oldukları gerekçesiyle tutuklanmış olmalarına rağmen yargı hala neyi beklemektedir? 8 yıldır bir arpa boyu yol alınmayan davanın bir an önce sonuçlanması ve faillerinin bulunması en üğır şekilde cezalandırılmaları gerekmektedir. Biz Muhsin Yazıcıoğlu'nun evlatları, Alperenleri olarak son nefesimize tadar onun davasının takipçisi olacağız. Adalet gecikir ama asla şaşmaz. Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki bu kahpe sistemden bir Muhsin Yazıcıoğlu alacağımız var. 25 Mart 2009'da şahadet şerbetini kana kana Muhsin Yazıcıoğlu, Erhan Üstündağ, Murat Çetinkaya, Yüksel Yancı, gazeteci İsmail Güneş ve pilot Kaya İstektepe'yi saygıyla anıyoruz. Rabbim onları efendimiz aleyhusselatu vesselama komşu eylesin. Şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki Allah bu canları bu tenlerde muhafaza ettiği sürece Muhsin Yazıcıoğlu ve onun davası yaşayacak. Hepimiz bir Muhsin Yazıcıoğlu'yuz. Programın başında beri zamanlarından feragat ederek kusursuz bir etkinlik geçirmemiz için çabalayan teşkilatıma Alperen kardeşlerime reislerime ve hiçbir zaman emeğini üzerimizden esirgemeyen Başkanımız Sayın Mehmet Sezer'e programımıza yoğun ilgi gösteren Uşak'lı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum."

Anma etkinlikleri kapsamında 25 Mart'ta Uşak Alperen Ocakları Yazıcoğlu'nu Ankara Taceddin Dergahında kabri başında olacak, 26-27 Mart'ta Tiritoğlu parkında, 29 Mart Üniversitesi kampüsünde lokma ikramı yapılıp 2 Nisan'da Çakaloz camiinde mevlit programı düzenlenecek.

Alperenler Muhsin Yazıcıoğlu İçin Yürüdü

Alperenler Muhsin Yazıcıoğlu İçin Yürüdü

Alperenler Muhsin Yazıcıoğlu İçin Yürüdü

Alperenler Muhsin Yazıcıoğlu İçin Yürüdü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim