• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Alperen’in adı, oyun oynadığı parkta yaşayacak

Alperen’in adı, oyun oynadığı parkta yaşayacak
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Çiğli'de, kreş servisinde unutulduğu için havasızlıktan hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alperen Sakin'in...

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Çiğli'de, kreş servisinde unutulduğu için havasızlıktan hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Sındır, "Alperen'in adı Çiğli Belediyemiz tarafından kısa ömründe güzel anılar geçirdiği, oyunlar oynadığı evinin önündeki parkta yaşatılacak" dedi.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır'la birlikte acılı aileye başsağlığı ziyaretine Çiğli Belediye Başkanı Hasan Aslan ve CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu da katıldı. Sındır, "Tüm Türkiye yaşanan bu acı olay nedeniyle derinden sarsıldı. Vicdanlarda büyük yaralar açıldı. Bu acının tarifi yok. İhmaller sonucu 3 yaşındaki bir çocuğumuz hayatını kaybetti. Hepimizin acısı büyük. Alperen evladımızın başına gelenler Türkiye'nin maalesef acı bir gerçeği" diye konuştu.

Sındır, ziyarette acılı aileye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olaydan duyduğu büyük üzüntüyü ve başsağlığı dileğini iletti.

Alperen'in adı parka verilecek

Alperen'in hayata gözlerini yummasında akıl almaz ihmallerin olduğunu belirten Sındır, "Başka Alperenlerin, çocuklarımızın ölmemesi için gerekli tüm önlemler ve tedbirler ivedilikle alınmalı. Alperen'i bizden alan denetimsizlik ve ihmaller. Alperen'in okulda kaydı yok, Alperen o kreşin öğrencisi değil. Rehber personel yönetmeliğe göre lise mezunu olmalı ama değil. Servis korsan. Servis öğrenci servisi yönetmeliği kriterlerine uymuyor. Servis şoförünün mesleki yeterlilik belgesi yok. Kreşe geldiklerinde yoklama alınmamasının izahı olamaz. Daha nice ihmal Alperen'i ailesinden, sevdiklerinden kopardı. Milli Eğitime bağlı bir kreşte bu denetimler nasıl yapılmaz bu ihmaller nasıl yaşanır? Bu acı olayda ihmalleri bulunanlar; olayı kapatmak, örtbas etmek isteyenlerin gerekli cezaları almalarının takipçisi olacağız. Burada suçun örtülmek istenmesi organize bir suç durumudur. Alperen'in adı Çiğli Belediyemiz tarafından kısa ömründe güzel anılar geçirdiği, oyunlar oynadığı evinin önündeki parkta yaşatılacak" dedi.

"Yerel yönetimlere de yetki verilmesi gerekir"

Sındır'a taziye ziyaretinde eşlik eden Çiğli Belediye Başkanı Hasan Aslan da başsağlığı dileklerinin yanı sıra kreşler konusunda yerel yönetimlere de yetki verilmesi gerektiğini belirtti. Aslan, ayrıca Çiğli Belediyesi olarak Alperen'in isminin evinin önündeki parkta yaşatılacağı sözünü verdi.

Alperen’in adı, oyun oynadığı parkta yaşayacak

Alperen’in adı, oyun oynadığı parkta yaşayacak

Alperen’in adı, oyun oynadığı parkta yaşayacak

Alperen’in adı, oyun oynadığı parkta yaşayacak

Alperen’in adı, oyun oynadığı parkta yaşayacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim