• BIST 9548.09
  • Altın 2493.337
  • Dolar 32.4931
  • Euro 34.514
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Alperen Ocakları'ndan 'Türkmen Dağı' protestosu

Alperen Ocakları'ndan 'Türkmen Dağı' protestosu
Rusya İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yapan İstanbul Alperen Ocakları, "Türkmen Dağı" bölgesine yönelik saldırıları protesto etti.

Rusya İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yapan İstanbul Alperen Ocakları, "Türkmen Dağı" bölgesine yönelik saldırıları protesto etti. Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, bölgede başta hastaneler olmak üzere kutsal mabedler, sivil yerleşim yerleri ve çadır kentlerin varil bombaları ve misket bombaları ile yerle bir edildiğini söyledi.

İstanbul Alperen Ocakları'na üye bir grup, saat 22.00 sıralarında Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Rusya İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı. Alperenler, Rusya'nın Türkmenlerin yaşadığı Türkmen Dağı bölgesine yönelik saldırılarını protesto etti. Çevik Kuvvet ekipleri de eylem sırasında konsolosluk önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, binlerce mazlumun katlediğini belirterek, "'Güney sınırımızda bulunan Suriye'de 5 yıldır devam etmekte olan iç savaş binlerce mazlumun hunharca katledilmesine, binlerce çocuğun yetim kalmasına ve insanların kendi yurtlarından zorla çıkarılmasına sebep olmuştur. Özellikle son zamanlarda bu çıkar kavgasına dahil olan Rusya, İran ve Çin tüm dünyanın gözü önünde 5 yıldır yaşanmakta olan bu zulme ortak olmuşlardır. Rusya yaklaşık 3 aydan beri IŞİD'i vuruyorum bahanesiyle bin yıllık ecdad toprağı olan soydaşlarımızın ve din kardeşlerimizin doğup büyüdüğü ata topraklarında soykırım yapmaktadır. Bizzat kendi gözlerimle şahit oldum ki başta hastaneler olmak üzere kutsal mabedler, sivil yerleşim yerleri, çadır kentler varil bombaları ve misket bombaları ile yerle bir edilmektedir'" ifadelerini kullandı.

Hükümet yetkililerine seslenen Mican şu ifadeleri kullandı: "'Buradan hükümet yetkililerine sesleniyorum. Her konuşmanızda Bayır Bucak Türkmen Dağı'nı dilinizden düşürmediniz. Bu zamana kadar yaptık dediklerinizi yapmadınız. Eğer yapmış olsaydınız Türkmen Dağı bugün bu durumda olmayacaktı. Biliyoruz ki oradaki kardeşlerimize umut verdiniz, söz verdiniz fakat sözünüzde durmadınız. Kobani'ye verdiğiniz desteğin onda birini Türkmen Dağı'ndaki kardeşlerimize vermediniz.'"

Basın açıklamasının ardından grup Vladimir Putin'e ait fotoğrafları ateşe verdi. Konsolosluk önünde slogan atarak operasyonlara tepki gösteren grupla güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Bazı vatandaşların araya girmesiyle gerginlik sona erdi.

Alperen Ocakları'ndan 'Türkmen Dağı' protestosu

Alperen Ocakları'ndan 'Türkmen Dağı' protestosu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim