• BIST 9565.46
  • Altın 2480.397
  • Dolar 32.491
  • Euro 34.5876
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Alperen Ocakları Genel Başkan Vekiline LGBTİ’leri aşağılama davasında adli para cezası

Alperen Ocakları Genel Başkan Vekiline LGBTİ’leri aşağılama davasında adli para cezası
İstanbul'da LGBTİ'lerin (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) düzenlediği yürüyüş öncesi yaptığı basın açıklaması nedeniyle yargılanan...

İstanbul'da LGBTİ'lerin (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) düzenlediği yürüyüş öncesi yaptığı basın açıklaması nedeniyle yargılanan Alperen Ocakları Genel Başkan Vekili Kürşat Mican,"halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak aşağılama" suçundan 4 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Alperen Ocakları Genel Başkan Vekili Kürşat Mican'ın İstanbul'da geçen yıl LGBTİ üyelerinin "Onur Yürüyüşü" öncesi yaptığı açıklama ile "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 44'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Kürşat Mican katılırken, taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Duruşmada son sözü sorulan sanık Kürşat Mican, "Türkiye Cumhuriyeti halkının yüzde 99'u Müslüman'dır" diyerek, " Devlet halkının dini değerlerini korumak zorundadır. Benim halkı kin ve nefrete yönelik tahrik ettiğime dair ifadeler var. Bunları kesinlikle kabul etmiyorum. Ben ve kurumum her zaman farklılıklarımızı zenginlik olarak düşünüyoruz. Biz bu yürüyüşün yapılmaması için çağrı yaptık. Beraatimi talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Mican'ın avukatı söz alarak müvekkilinin beraatini istedi.

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Kürşat Mican'ı "halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak aşağılama" suçundan 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Ardından sanığın kişiliği, sosyal ve ekonomik durumunu ve yargılama sürecindeki davranışlarını dikkate alan mahkeme, hapis cezasını adli para cezasına çevirdi. Mahkeme, Mican'ın 4bin lira adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

Duruşma sonrasında basına açıklama yapan Alperen Ocakları Genel Başkan Vekili Kürşat Mican, "Bir yıldan beri mahkeme sürecimiz devam etmekteydi. Tabiki bu süreç devam ediyor. Yargıtay aşaması var. Yargıtay'a dilekçe göndereceğiz. Bu mahkemenin beraatle sonuçlamasını istiyoruz. Bizim burada kişilere gruplara karşı fiili saldırımız asla söz konusu olamaz" şeklinde konuştu.

Olayın Geçmişi

İstanbul'da geçen yıl eşcinsellerin Onur Yürüyüşü öncesi "Direkt yürüyüşü engelleyeceğiz. Olacakların sorumlusu biz değiliz" şeklinde açıklama yapan Alperen Ocakları İl Başkanı Kürşat Mican hakkında "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan altı aydan bir yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim