• BIST 9708.77
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C

Alper Potuk: Üzerimizde baskı yoktu

Alper Potuk: Üzerimizde baskı yoktu
Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Alper Potuk, ilk sezonunda şampiyonluk yaşadığı sarı-lacivertli takımda oynayarak gelişimini devam ettirmek istediğini söyledi.

2013-2014 sezonu başında Eskişehirspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan ve sarı-lacivertli takımla 5 yıllık sözleşme imzalayan Alper Potuk, ilk sezonunda kariyerinde yaşadığı ilk şampiyonluğu ve hedeflerini anlattı.

Türk futbolunun yıldız adaylarından Alper Potuk, sarı-lacivertli kulüpte oyununu geliştirmeye çalışacağını belirterek, "Her futbolcu gibi oynayarak gelişmeye devam etmek istiyorum. Fenerbahçe'de ilk sezonumda kariyerimdeki ilk şampiyonluğu yaşadım. Sarı-lacivertli takımda önümüzdeki sezonda aynı şekilde oynayarak, kendimi daha da geliştirmeyi hedefliyorum" diye konuştu.

"Konyaspor yenilgisi iyi ders olmuştu"

Fenerbahçe'deki ilk resmi lig maçında Torku Konyaspor'a yenildiklerini ve kötü bir başlangıç yaptıklarını anlatan Alper Potuk, çabuk toparlanarak sezonu bitime 3 hafta kala şampiyon tamamlamayı başardıklarını kaydetti.

Torku Konyaspor maçında 2-0 öne geçtikten sonra 3-2 yenildiklerini hatırlatan Alper, "Sezona Torku Konyaspor yenilgisiyle kötü bir başlangıç yaptık. 2-0 önde olduğumuz maçı 3-2 kaybetmiştik. Ligin başındaki Konyaspor yenilgisi bizim için çok iyi bir ders olmuştu. Sonrasında sezon içinde çok iyi maçlar çıkardık ve şampiyonluk geldi" ifadelerini kullandı.

"İkinci yarının başında çok sakatlık oldu"

Alper Potuk, ligin ikinci yarısının başında puan farkını 11'e çıkardıktan sonra yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle sıkıntılar olduğunu, fakat sakatlar düzelince toparlanarak, şampiyonluğa ulaştıklarını ifade etti.

Sakatlıkların takımı olumsuz etkilediğini dile getiren Alper, "İkinci yarının başında çok sakatlık oldu. Önce ben sakatlandım, arkasından Emenike, Meireles, Webo... Neredeyse takımın yarısı sakatlık geçirdi. Forvet hattında sakatlıklar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadık. Sonrasında biz çok iyi bir takım olduğumuzu biliyorduk. Kendimizi hemen toparladık. Aldığımız galibiyet serisiyle şampiyonluğa ulaştık" diye konuştu.

"Üzerimizde baskı yoktu"

Alper Potuk, 3 Temmuz sürecinin ardından kulübün içinde bulunduğu durumun üzerilerinde baskı oluşturmadığını söyledi.

Bu sezonki şampiyonluğun önemi bildiklerini aktaran milli futbolcu, "Kulübün içinde bulunduğu durum üzerimizde baskı oluşturmadı. Öyle bir baskı yoktu. Sezon başından beri başkanımızla, hocamızla, futbolcu arkadaşlarla bu şampiyonluğun ne kadar önemli olduğunu konuşuyorduk. Hepimiz iyi kenetlendik ve şampiyonluğa ulaştık" değerlendirmesinde bulundu.

"Milli takımda eleme başlarına iyi başlamak istiyoruz"

A Milli Takım'la Dünya Kupası'na katılamadıkları için üzüldüklerini belirten Alper Potuk, Avrupa Şampiyonası'nda yer almak istediklerini vurguladı.

Avrupa Şampiyonası elemelerine iyi başlamak istediklerini dile getiren milli futbolcu, "Dünya Kupası'na katılamadık. Artık önümüzde bir Avrupa Şampiyonası var. İnşallah eleme maçlarını iyi başlayıp, Avrupa Şampiyonası'yla beraber performansımızı artırırız" diyerek sözlerini tamamladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim