• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Almanya'dan şaşırtan 'Türkiye' yorumu

Almanya'dan şaşırtan 'Türkiye' yorumu
Merkel'in Türkiye ziyaretini değerlendiren Süddeutsche Zeitung gazetesi, sığınmacılar konusundaki tutumu nedeniyle Türkiye’yi övdü.

Nico Fried tarafından ''Türkiye Merkel'in en önemli ortağı'' başlığıyla yapılan analizde, Türkiye’nin bir çok AB ülkesinden daha Avrupalı bir tavır sergilediği kaydedildi.

Almanya’da politikacıların sınırlı sığınma hakkı elde edenlerin aile bireylerini yanlarına almalarını tartıştığını hatırlatan Nico Fried, ''Bombalanan Halep’ten gelen on binlerce sığınmacı sorunuyla karşı karşıya olan Türk hükümetinin, Almanya'nın tartıştığı sorunları olsaydı memnuniyet duyardı'' diye yazdı.

AB, 160 BİN SIĞINMACIYI BÖLÜŞEMEDİ

“AB ülkeleri kararlaştırıldığı gibi 160 bin sığınmacıyı üye ülkeler arasında dağıtabilse mutlu olacak. Oysa bu sayı Suriye’deki bombalamaların sürmesi durumunda Türkiye sınırına bir kaç gün içinde ulaşabilecek sığınmacılara denk” diye yazan Fried şu ifadeleri kullandı:

''TÜRKİYE, BİR ÇOK AB ÜLKESİNDEN DAHA AVRUPALI''

''Türkiye bir çok eksikliği olan ve formel olarak demokratik bir ülke. İnsan hakları ihlalleri var, basın özgürlüğü sınırlı. Kürtlere karşı hükümetin acımasız eylemleri siyasi açıdan felaket. Bunlar tabiki AB açısından bakıldığında eksiklik. Ancak diğer taraftan bakıldığında, Türkiye'nin kabul ettiği sığınmacı sayısı, bir çok AB liderinin yüzünü kızartmalı. Eğer insalık hala AB değerleri arasında sayılıyorsa, Türkiye bir çok AB ülkesinden daha Avrupalı davranıyor.


AB'nin büyük çoğunluğu, birahanede cam fanusun içinden çıkmaya çalışan arıyı seyredenler gibi Merkel’i seyrediyor.
Merkel’in sığınmacı krizini Schengen’i askıya almadan en önemli partner olan Türkiye ile çözmek için uğraştığını kaydeden Fried, aslında AB’nin yürütmesi gerken görüşmelerin Ankara ve Berlin arasında yürütüldüğüne dikkat çekti. Fried,“ AB’nin büyük çoğunluğu, birahanede cam fanusun içinden çıkmaya çalışan arıyı seyredenler gibi Merkel’i seyrediyor'' diye yazdı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim