• BIST 9693.46
  • Altın 2504.307
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.751
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Almanya'dan AKUT'a ekipman desteği

Almanya'dan AKUT'a ekipman desteği
Almanya Büyükelçiliği tarafından Arama Kurtarma Derneği'ne (AKUT), "2015 yılı Küçük Ölçekli Proje Desteği" kapsamında, birçok malzemeden oluşan...

Almanya Büyükelçiliği tarafından Arama Kurtarma Derneği'ne (AKUT), "2015 yılı Küçük Ölçekli Proje Desteği" kapsamında, birçok malzemeden oluşan ekipman yapılan törenle teslim edildi.

AKUT Ataşehir İskender Iğdır Lojistik Merkezinde, destekle ilgili Almanya Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann'ında katılıldığı bir tören düzenlendi. AKUT'a K9 arama çalışmalarının desteklenmesine yönelik köpek eğitim malzemeleri, köpek taşıma römorku, lojistik amaçlı çadırlar, emniyet ve güvenlik malzemeleri ile çeşitli teknik malzeme ve ekipmanı Büyükelçi Martin Erdmann, teslim etti.

Törende basın mensuplarına bilgi veren AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, Almanya Büyükelçiliği'nin küçük ölçekli destek programı çerçevesinde Arama Kurtarma Derneği (AKUT) K9 köpekli arama birimine sağladığı katkı çerçevesinde malzemelerin teslim alındığını belirterek şunları söyledi: "Büyükelçilik nezninde AKUT'un bu şekilde taktir görmesi ve bu şekilde destek görmesi çok önemli. AKUT aynı zamanda Birleşmiş Milletler (BM) tarafından da akredite edilmiş Türkiye'nin ilk kurtarma takımı. Üzerimizde AKUT logosu ve Türk bayrağının yanı sıra BM logosu da taşıyoruz. Dolayısıyla AKUT küresel bir oyuncu. Bu küresel oyuncu olması sebebiyle de bu tür uluslararası ilişkileri çok önemsiyor. Daha önce Japonya, Hollanda büyükelçiliğiyle projelerimiz olmuştu. Şimdi Almanya büyükelçiliği ile böyle bir iş birlikteliği başlatabildiğimiz için çok mutlu ve gururluyuz."

Mahruki, Alman Büyükelçisi Erdmann'la birlikte AKUT'un Lojistik Merkezi'ni gezdi. Daha sonra K9 köpekli arama biriminin eğitim merkezinde, deprem sonrası enkaz altında kalan depremzedelerin arama- kurtarma tatbikatını izledi. K9 köpeğinin depremzedeyi kısa sürede enkaz altında tespit etmesi Erdmann tarafından alkış aldı.

Almanya'dan AKUT'a ekipman desteği

Almanya'dan AKUT'a ekipman desteği

Almanya'dan AKUT'a ekipman desteği

Almanya'dan AKUT'a ekipman desteği

Almanya'dan AKUT'a ekipman desteği

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim