• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Almanya’da Şamil Tayyar Rüzgarı

Almanya’da Şamil Tayyar Rüzgarı
Uluslararası Domotex Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına katılan Gaziantepli firmaları ziyaret etmek üzere Almanya'nın Hannover kentine giden Ak Parti Gaziantep...

Uluslararası Domotex Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına katılan Gaziantepli firmaları ziyaret etmek üzere Almanya'nın Hannover kentine giden Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'a gurbetçi vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Şamil Tayyar'ın Sosyal medya üzerinden Almanya'ya geldiğini öğrenen vatandaşlar Tayyar'la bir araya gelebilmek için adeta bir yarış başlattılar. Sosyal medyanın en önemli gündem konusu olmayı başaran Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar gördüğü ilgi karşısında memnuniyetini dile getirerek "Güçlü ve büyük bir ülkenin milletvekili olmak gurur verici bir olay" dedi. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan'la birlikte Türkiye'nin Hannover Baş Konsolosu Mehmet Günay'ı Türkiye Konsolosluğunda ziyaret eden Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar burada konsolostan bilgi aldı. Türkiye Hannover Baş Konsolosu Mehmet Günay çalışmalar hakkında bilgi verirken her geçen gün Türkiye'nin öneminin daha iyi anlaşıldığını ve Almanya'da yaşanan Türk vatandaşlarının iş dünyasında olduğu gibi siyaset dünyasında da etkinliklerini arttırdıklarını ifade etti.

FUARIN OMURGASI TÜRKİYE FİRMALARI

Almanya'da düzenlenen uluslararası fuarlarda her geçen yıl Türk firmalarının sayısında önemli artış gözlendiğine dikkat çeken Türkiye'nin Hannover Baş Konsolosu Mehmet Günay Domotex Halı ve Zemin kaplamaları Fuarına Türk firmalarının yoğun katılımın önemli olduğunu belirterek, "Geçen yıl olduğu gibi bu yılda fuara en fazla katılım Türkiye'den. Bu durum elbette ülkemiz için gurur verici bir olay. 1995'li yıllarda Türk halı firmaları temsilcilerinin ziyaretçi olarak katıldığı fuarda bu gün yüzlerce firmamızı aktif katılımcı olarak görüyoruz. Bu sektörün Türkiye'de ve özellikle Gaziantep'te ne kadar çok geliştiğini gösteriyor. Bizler de fuar süresince Türkiye'den gelen gerek katılımcı gerekse ziyaretçi vatandaşlarımıza daha fazla yardımcı olabilmek için büyük çaba gösteriyoruz. Ülkemiz için bu fuarın ehemmiyetini çok iyi biliyoruz" dedi.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Hannover Baş Konsolosu Mehmet Günay bu tür ziyaretlerin sadece kendileri için değil aynı zamanda fuarlara katılan firmalar içinde önemli bir motivasyon olduğunu ifade ederek teşekkür etti. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan'da Hannover Baş Konsolosu Mehmet Günay'ın her yıl kendilerine önemli destek verdiğini, fuarı ziyaret ederek halıcılara önemli motivasyon sağladığını belirterek "Türkiye'nin güçlü bir ekonomiye sahip olmasının en büyük göstergesi şüphesiz dünyanın en büyük halı fuarı olan Domotex'e sanayicilerimizin yüksek katılım sağlayarak fuarın omurgası olmasıdır. Hannover Baş Konsolosu Mehmet Günay her yıl sadece bizlere değil, fuarın bütün katılımcı Türk firmalarına önemli destekler vermekte, yaşanan sorunların çözümü için gerekli her türlü çalışmayı yürütmektedir. Kendisine teşekkür ederiz" diye konuştu.

TELEFONLARI SUSMADI

Fuara katılmak üzere Almanya'ya giden Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar fuarın birinci gününde bütün Türk firmalarını ziyaret ederek başarılar dilerken Tayyar'ın Almanya'da olduğunu öğrenen Türk vatandaşları Tayyar'la bir araya gelebilmek için milletvekillini yoğun bir telefon yağmuruna tuttular. Fuara katılan firma yetkilileri de Şamil Tayyar'ın stantlarını ziyaret etmesinin kendileri için fuar süresince önemli bir motivasyon olduğunu, yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiklerini ifade ederek Tayyar'a teşekkür ettiler. Gördüğü büyük ilgi karşısında memnuniyetini dile getiren Şamil Tayyar "Almanya'da ki vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi beni gerçekten çok mutlu etti. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması farklı ülkelerde yaşayan gurbetçilerimizin de en önemli dileği. Bugün Ortadoğu'nun lider ülkesi haline gelen ve güçlü bir siyasi irade tarafından yönetilen Türkiye önümüzdeki süreçte de bu ağırlığını bütün dünyaya hissettirecektir. Dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarımızın yaşadıkları bölgelerde ve ülkelerde kendi alanlarında otorite haline gelmiş olması, sadece ekonomik güçte değil, o ülkelerin siyasi yapılanmasındaki güçlerini de arttırmış olması elbette hepimiz için gurur verici bir olaydır. Önümüzdeki dönemlerde tekrar Almanya'ya gelerek burada bir dizi programa katılacağım" ifadelerini kullandı.

Almanya’da Şamil Tayyar Rüzgarı

Almanya’da Şamil Tayyar Rüzgarı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim