• BIST 9800.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Almanya’da hava ulaşımına grev darbesi!

Almanya’da hava ulaşımına grev darbesi!
Almanya’da 3 günlük greve giden yaklaşık 5 bin 400 pilotun iş bırakması sonucu Lufthansa ve Germanwihgs çok sayıda uçuşunu iptal etmek zorunda kaldı.

Almanya’da 3 günlük grev, hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Lufthansa'dan yapılan açıklamada, çarşamba, perşembe ve cuma günleri 3 bin 800 civarında uçuşun iptal edileceğini bildirdiğini aktardı. Deutsche Welle, 3 günlük grev sırasında sadece 500 kadar kısa ve uzun mesafeli uçuşun gerçekleştirileceğini, grevlerin 425 bin yolcuyu etkileyeceğini aktardı.

Germanwings de, Almanya’daki grev nedeniyle planladığı 1332 uçuştan 700’ünü iptal etmek zorunda kaldığını ve uçuş planını değiştirdiğini açıkladı. Şirketin açıklamasında Pilot sendikasının 2 Nisan’dan 4 Nisan saat 23:59’a kadar üyelerinin grevde olacağını duyurduğu hatırlatılırken, “Bu grev Almanya üzerinden yapılacak hava yolculuklarında önemli bir etkiye sahip olacak ve sayısız Germanwings uçuşunu etkileyecektir. Şu anda 1332 uçuşundan yaklaşık olarak 700’ünü iptal etmek zorunda kalan Germanwings 600’ün üstünde uçuşunu gerçekleştirebilecektir. Germanwings yapılacak olan grev nedeniyle uçuş planını değiştirmekte ve çalışan sayısını arttırmaktadır” denildi.

Havayolu şirketleri iptallerden etkilenecek tüm yolcularına SMS veya e-mail yoluyla bilgi vereceklerini, uçuşlarla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyen yolcuların düzenli olarak güncellenen ve son bilgilerin bulunduğu şirketlerin internet sitelerini ziyaret etmeleri önerildi. Germanwings yolcularının telefon üzerinden bilgi alabilmeleri için 0180 6 320 320 numaralı bilgi hattının aktif hale getirildiğini vurgularken, hatlardaki yoğunluk nedeniyle yolcuların internet üzerinden bilgi almalarını önerdi, “Grevden etkilenen yolcular 11 Nisan 2014 tarihi itibariyle www.germanwings.com üzerinden ücretsiz olarak tekrar uçuş rezervasyonu yapabilecek veya uçuşlarını iptal edebilecektir. Germanwings üzerinden direkt rezervasyonu bulunmayan yolcuların ise rezervasyon yaptıkları acentelerle veya ortak havayolu kuruluşlarıyla iletişime geçmeleri önerilmektedir. Havayolu eğer mümkünse yolcuların kullanabileceği başka ulaşım araçlarını önermektedir” açıklamasını yaptı.

Lufthansa pilotlarının son iki hafta içinde ikinci kez bu kadar geniş kapsamlı bir greve gitmesi üzerine Hıristiyan Birlik Partileri Meclis Grup Başkan Yardımcısı Arnold Vaatz, grev yasasında değişiklik yapılmasını gündeme getirdi. Vaatz, “Lufthansa'daki pilotların grevi büyük ekonomik zarara yol açacak. Bu durumu bir yasa değişikliğini düşünmek için bir neden olarak almalıyız“ dedi.

Düsseldorf'ta yayınlanan “Rheinische Post“ gazetesine açıklama yapan Vaatz, ücret görüşmelerinde de fırsat eşitliğine ve ölçülü olunmasına dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. Vaatz, üyeleri önemli görevlerde bulunan bir sendikanın bu pozisyonunu ücret görüşmelerinde diğerlerinden daha hızlı ilerlemek için kullanamayacağını kaydetti.

http://www.istnbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim