• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Almanya Vize Başvurusu Nasıl Yapılmalı?

Almanya Vize Başvurusu Nasıl Yapılmalı?
Shengen Bölgesi içerisinde en fazla vize başvurusu yaptığımız ülke kaçınılmaz olarak Almanya olarak öne çıkıyor.

Yurtdışı için yapılan vize başvuruları arasında en yoğun talebi gösterdiğimiz Shengen Bölgesi, bölgede bulunan ülkelerin bir bölümüyle olan ekonomik, tarih ve sosyal ilişkilerimiz, Avrupa ile olan yakınlığımız ve coğrafi konumumuz ve benzeri birçok nedene dayalı olarak olağan bir durum olarak ortaya çıkıyor. Shengen Bölgesi içerisinde en fazla vize başvurusu yaptığımız ülke kaçınılmaz olarak Almanya olarak öne çıkıyor.  Bununla birlikte Almanya dahil olmak üzere Shengen Bölgesini oluşturan 25 ülkenin herhangi birinden alınan vizenin, 25 ülkenin tamamında geçerli olması durumunda. Tüm bu ülkelere yapılan vize başvurularının Shengen Vizesi adıyla anılmasına sebep oluyor. Shengen Vizesi ise dünyada en zor alınan ve koşullarıyla birlikte, başvurudan sonra ki takip sürecinin en zorlu olduğu vizelere arasında yer alıyor. Ülkemizde faaliyet gösteren Almanya Konsoloslukları arasında, vize işlemleri yapmaya yetkili 3 konsolosluk bulunuyor. Bunlar ikamet bölgesine göre, coğrafi yakınlığa göre üç ayrı bölgeye hizmet sunuyorlar. Vize başvurularının, bulunulan bölgeye göre, doğru Almanya Konsolosluğu’ a yapılması çok önemli bir ayrıntıdır. Yanlış konsolosluğa yapılan başvurular reddedildiği gibi, başvurunuzun sonraki süreçlerinde de olumsuzluklar oluşturur.

 

Başvuru sırasında gereken belgelerin yeterli ve eksiksiz olması, belgelerin istenilen nitelikleri karşılaması, usullere uygun bir şekilde hazırlanıp sunulması ve yanı sıra belgelerin sunulmasının ardından, Almanya Konsolosluğu Randevu sistemi aracılığıyla, gerekli randevunun alınması işlemleri, alınan randevuya iştirak etmek ve her biri için ayrı derecede hassasiyetle yaklaşılması gereken ayrıntılardır. Tüm bu detaylara dikkat etmek ve hassas yaklaşmak, takip sürecinin başarılı bir şekilde geçilmesine ve vize başvurusunun olumlu bir şekilde sonuçlanmasında çok önemli roller oynarlar.

 

Yanı sıra İtalya ve Almanya vize başvuruları için yetkilendirilmiş olan idata web platformu aracılığıyla, bu ülkelere yapılacak geçici ve kısa süreli başvuruların yapılabilmesini ve ayrıca randevu talep edilebilmesi sağlanıyor. Bununla birlikte gerekli belge ve bilgilerin hazırlanmadan önce, hiçbir vize başvurusu yapılmamasının önemli olduğu unutulmamalı, başvurunun ardından ise, mutlaka hassas bir şekilde süreci takip etmeye devam etmelidir. Bu noktada, henüz başvuru öncesinden itibaren uzman bir danışman kuruluştan yardım almanız, başvurunuzun olumlu ve hızlı bir şekilde sonuçlanabilmesi açılarından önemli bir detaydır.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim