• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Almanya Türk Yetenekleri Arıyor

Almanya Türk Yetenekleri Arıyor
Almanya Büyükelçiliği tarafından Türkiye'deki genç yetenekleri keşfetmek amacıyla düzenlediği yarışmanın Bursa ayağı tamamlandı.

Almanya Büyükelçiliği tarafından Türkiye'deki genç yetenekleri keşfetmek amacıyla düzenlediği yarışmanın Bursa ayağı tamamlandı.

Almanya Büyükelçiliği tarafından Türkiye'deki genç yetenekleri keşfetmek amacıyla Türkiye'nin 6 farklı şehrinde düzenlenen Grand TurkeyScience Slam 2015/2016 yarışmasının Bursa ayağı Uludağ Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Bursa Science Slam adıyla Bilkent Üniversitesi'nden Dr. LutzPeschke'nin direktörlüğünde düzenlenen yarışmada öğrenciler 10 dakika içerisinde seçtikleri bilimsel bir konuyu katılımcılara anlattı. Ankara, İzmir, Trabzon, Konya ve İstanbul ile birlikte Bursa'da da gerçekleştirilen yarışmalarda yaptıkları sunumlar ile birincilik kazanan öğrenciler 26 Nisan'da İstanbul'daki Almanya Büyükelçiliği'nde düzenlenecek olan büyük finalde şampiyon olabilmek için son kez yarışacaklar. Yarışmayı kazanan öğrenci ise Berlin'e 2 kişilik seyahat bileti kazanacak.

ALPER, "BİLİMİ HER ALANDA DESTEKLİYORUZ"

Uludağ Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı Bursa Science Slam yarışması hakkında bilgi veren UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, üniversite olarak bilimi her alanda desteklediklerini söyledi. Yarışmaya katılacak öğrenciler için öncesinde kısa bir bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini kaydeden Prof. Dr. Eray Alper, "Bugün 4 öğrenci adayımız sunum yaptı. Katılımcılardan en yüksek puanı almak için yarıştılar. Dünya genelinde büyük firmalar tarafından desteklenen ve Almanya Büyükelçiliği tarafından düzenlenen bilimsel bir yarışmaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduk. Çok başarılı ve eğlenceli bir etkinlik oldu. Tüm katılan öğrencilerimize de bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Gelecek yıllarda da böylesi etkinliklerin kalabalık ve daha katılımcı bir şekilde devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

4 öğrencinin farklı konular üzerine hazırladıkları bilimsel sunumlar ile katıldığı yarışmada 1.liğiBursa Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinden Gamze Karakaş, Zaman isimli sunumu ile elde etti.

Almanya Türk Yetenekleri Arıyor

Almanya Türk Yetenekleri Arıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim