• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rekor Denemeli Davetiyeyle Kilis’e Davet Edildi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rekor Denemeli Davetiyeyle Kilis’e Davet Edildi
Kilisliler, hazırlanan rekor denemeli davetiye ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'i Kilis'e davet ederek, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kilis'te birlikte...

Kilisliler, hazırlanan rekor denemeli davetiye ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'i Kilis'e davet ederek, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kilis'te birlikte kutlayalım, Kilis'in Nobel Barış Ödülü'nü hak ettiğini gelin yerinde görün" dedi.

Kendi nüfusundan fazla Suriyeliyi misafir ettiği için Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen Kilis, ilginç bir rekor denemesiyle adından bir kez daha söz ettirdi.

Kilis 90 bin 400 nüfusu olmasına rağmen, 127 bin 200 Suriyeli sığınmacıyı konuk ediyor. Kilis bu özelliği nedeniyle Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmişti.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Kilisliler ve Suriyeli misafirler, 2 bin kadının aynı gün imza atacağı 1,5 metre genişliğinde ve 15 metre uzunluğundaki davetiye ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için rekor denemesi yaptı. Kilisliler, hazırlanan davetiye ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'i Kilis'e davet ederek, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kilis'te birlikte kutlayalım, Kilis'in Nobel Barış Ödülü'nü hak ettiğini gelin yerinde görün" ifadelerini kullandı.

Rekor denemesine Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gökhan Şahin, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Sevengül, daire amir ve müdürleri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile Suriyeli ve Kilisli bayanlar katıldı.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara yaptığı konuşmada, Kilis'te tarihi bir günü yaşadıklarını ifade ederek, "Bu bölgede tarihi günleri yaşadığımız gibi biz bu meydanda güvenlik içerisinde toplanırken, yanı başımızda 7 kilometre ilerimizde dünyanın en vahşi olayı en korkunç olayı ceyran ediyor. 7 kilometre ilerimizde kadınlar ölüyor, çocuklar ölüyor, yaşlılar ölüyor, insanlar ölüyor, hatta hayvanlar ölüyor. Bitkiler yok ediliyor. Gökten yağmur yerine bombalar yağıyor. Ama Suriye'nin bu tarafına geçtiğimiz zaman burada biz huzur içerisinde refah içerisinde mutluluk içerisinde barış içerisinde yaşıyoruz.. 21 yıl yılın en vahşi olayı sınırımızda yaşanırken, yine 21 yüz yılın gen güzel olayı barışa en büyük katkı olayı fedakarlığın en güzel yaşandığı örnek Kilis'te yaşanıyor" dedi.

Suriye olayının patlak vermesinden sonra Türkiye'nin üzerine düşeni fazlasını yaptığını ifade eden Kara, "Türkiye'de yaklaşık 3 milyon Suriyeli misafirimiz var. Kilis'te ise 90 bin 400 nüfusumuz olmasına rağmen 127 bin 700 Suriyeli misafirimiz var. Biz bu kardeşlerimize sığınmacı demiyoruz. Misafir diyoruz. Biz misafirlerimizle sokağımızı, caddemizi, evimizi, işimizi, aşımızı ve hatta havamızı paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Göçlerin yaşandığı yerlerde asayiş olaylarının da yaşandığını vurgulayan Kara, "5 yıldan beridir nüfusumuzdan fazla yüzde 60 Suriyeli misafirimiz olmasına rağmen yüzde 40 yerli halk olmasına rağmen, ben övünerek söylüyorum. Kilis'te toplumsal olay hiç olmamıştır. Asayiş olayı da dip yapmıştır. Kilis'teki tüm insanlarımız 7'den 70'e tüm hemşerilerime kadınlara çocukları, yaşlılara tüm Kilislilere, dünya barışına katkı yaptıkları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara şunları kaydetti:

"Kilis Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi. Almanya Başbakanı Angela Merkel'e selam ve saygılarımı iletiyorum. Almanya Başbakanı Merkel, Suriye olayında en hassas davranan en insancıl davranan, en fazla katkıda bulunan Avrupa lideri gözüküyor. Biz de buradan Suriyeli bayanlar, Türk bayanlarla birlikte bir çağrıda bulunmak istiyoruz. 8 Mart kadınlar gününde lütfen Kilis'e gelin. Kilis'te insanların barış içerisinde, huzur içerisinde birlikte yaşadığını kendiniz görün, Ve bunu lütfen dünyaya iletin. Kilis'i Birleşmiş Milletlerin giriş kapısında altın harflerle yazdıralım."

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara'nın attığı ilk imza ile başlayan rekor denemesi, Prof. Dr. Orhan Kural Başkanlığındaki Dünya Kadın Rekorları, Rekor Tescil ve Hakem Heyeti tarafından da tescil edildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rekor Denemeli Davetiyeyle Kilis’e Davet Edildi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rekor Denemeli Davetiyeyle Kilis’e Davet Edildi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rekor Denemeli Davetiyeyle Kilis’e Davet Edildi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rekor Denemeli Davetiyeyle Kilis’e Davet Edildi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rekor Denemeli Davetiyeyle Kilis’e Davet Edildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim