• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Alman tur şirketi, Türkiye rezervasyonlarının iptalini beklemiyor

Alman tur şirketi, Türkiye rezervasyonlarının iptalini beklemiyor
Avrupa'nın en büyük tur operatörü TUI'nin Yönetim Kurulu Başkanı Fritz Joussen, Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu ve İstanbul'daki terör saldırısı...

Avrupa'nın en büyük tur operatörü TUI'nin Yönetim Kurulu Başkanı Fritz Joussen, Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu ve İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle Türkiye'ye yönelik ciddi bir tatil rezervasyonları iptali beklemediklerini ifade etti.

İstanbul'daki saldırı sonrasında insanlarda bir endişe olsa da bunun geçici olduğunu dile getiren Joussen, "Türkiye turizmde kaltile ve fiyat cazibesiyle dünyada en önemli ikinci veya üçüncü ülke konumunda. Terör olayı sadece Türkiye'nin sorunu değil. Paris'te, Tunus'ta yaşandığı gibi Berlin'de de yaşanabilir. Dünya güvensiz hale gelse de insanlar seyahat etmekten vazgeçmiyor." dedi. Joussen, terör saldırısından sonra iki veya üç hafta insanların endişelendiğini fakat sonrasında normal akışa devam ettiklerini dile getirdi.

"AİLEMLE TÜRKİYE SEYAHAT PLANIM OLSA İPTAL ETMEZDİM"

Kendisini Türkiye'de güvende hissedeceğini söyleyen TUI Yönetim Kurulu Başkanı Joussen, "Şu an ailemle Türkiye'ye seyahat planım olsaydı kesinlikle iptal etmezdim. Türkiye'de kendimi güvende hissederdim." ifadelerini kullandı. Birçok Alman vatandaşının üç veya dört aylığına Türkiye'ye gittiğini söyleyen Joussen, "İnsanlar Almanya'nın soğuk kış havasından kurtulmak için kış aylarını Türkiye'de geçiriyor." dedi.

Joussen, müşterilerinin de terör saldırısına hedef olması durumunda güvenlik birimleriyle koordineli şekilde müşterilerine ve yakınlarına psikolojik destek verip özel uçakla olay bölgesinden 24 saat içinde ülkelerine dönmelerini sağladıklarını söyledi. İnsanların artık sadece seyahat satın almadığını aynı zamanda "Başımıza bir şey gelirse ne olacak?" endişesi de taşıdıklarını kaydetti.

76 bin çalışanı ve 100'den fazla ülkede faaliyeti ile TUI Avrupa'nın en büyük tur operatörü özelliğini taşıyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim