• BIST 9672.8
  • Altın 2501.202
  • Dolar 32.5876
  • Euro 34.8634
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Alman panzerine 'Messi' çarptı

Alman panzerine 'Messi' çarptı
Barcelona Devler Ligi yarı final ilk maçında evinde ağırladığı Bayern Münih'i 3-0 gibi farklı bir skorla yenerek büyük bir avantaj sağladı.

Ev sahibine final öncesi avantajı getiren goller 77 ve 80. dakikalarda yıldız oyuncusu Lionel Messi ve 90. dakikada Neymar'dan gelirken, skora rağmen Bayern Münih'in file bekçisi Manuel Neuer, performansıyla gecenin öne çıkan ismi oldu. Barcelona, bu sonucun ardından 12 Mayıs'ta Allianz Arena'da oynanacak rövanş öncesi avantaj yakaladı.

BARÇA TAM KADRO, BAYERN EKSİK

Ev sahibi Barcelona, son dönemde harikalar yaratan kadrosunda eksik olmadan bu ktirik mücadeleye çıktı. Messi, Neymar ve Suarez ileri üçlüsünün bozulmadığı Katalanlar gol yollarını bu isimlerle açmaya çalışırken, savunmanın önünde her zamanki gibi Busquets ve önünde Iniesta Rakitic ikilisiyle maça başladı. Luis Enrique'nin savunma tercihi ise yine Alves, Pique, Mascherano ve Alba 4'lüsünden oldu.

Pep Guardiola'nın Bayern'inde ise Robben ve Ribery'nin yokluğu hücum yollarında oldukça etkili oldu. Karşılaşmaya kalede Neuer, önünde Rafinha, Bernat, Boateng, Benatia dörtlüsüyle çıkan Pep, Xabi Alonso Thiaho Alcantara Philipp Lahm ve Schweinsteiger'in önünde Thomas Müller ve Lewandowski'yi tercih etti.

NOU CAMP'TA NEUER RÜZGARI!

Ev sahibi Barcelona'ya hızlı başladığı maçta dur diyen isim Bayern kalecisi Manuel Neuer oldu. Katalan ekibinin akınlarını kalesini terk ederek önleyen başarılı file bekçisi 12. dakikada Suarez'in mutlak pozisyonunu da şık bir refleksle çıkarmayı başardı. Savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Luis Suarez kaleci ile karşı karşıya pozisyonda ceza yayı sağ çaprazından ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yaptı Manuel Neuer gole izin vermedi.

Neuer maç boyunca Barcelona ataklarında başarılı olarak konuk ekibin belki de tarihi fark yememesini sağladı.

BAYERN LEWA İLE NET KAÇIRDI

Konuk Bayern Münih en net pozisyonunu 18. dakikada Lewandowski ile yakaladı. Ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Robert Lewandowski pasını ceza sahası içi sağ çaprazına hareketlenen Müller'e gönderdi. Müller son çiziye inmeden pasını altıpas alanına hareketlenen Robert Lewandowski'ye gönderdi. Robert Lewandowski istediği vuruşu yapamadı. İlk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

SABIRLI BARÇA MESSİ İLE AÇILDI

İkinci yarıda da karşılıklı ataklarla geçilirken maçın son 15 dakikasında Barcelona golleri buldu. Ev sahibi 77. dakikada Messi ile 1-0 öne geçti. Daniel Alves'in pası ile ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Lionel Messi topu sol tarafına çekerek yerden vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

Bu golden 3 dakika sonra Barcelona ikinci golü de buldu. Rakitic'in pası ile topla buluşan Messi sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ve Boateng'i geçerek Neuer'in üzerinden aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 2-0

NEYMAR FİŞİ ÇEKTİ

Maçta uzatma dakikaları oynanırkan Barcelona Neymar ile 3-0'lık skoru yakaladı. Hızlı gelişen Barcelona atağında Messi'nin pası ile Neymar kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ceza sahasına giren Neymar plase vuruşuyla Neuer'i mağlup etti ve takımını 3-0 öne taşıdı.
Barça geç açıldı! Neuer tarihi farkı önledi!

BARCELONA: 3 - BAYERN MÜNİH: 0

Stat: Nou Camp
Hakemler: Nicola Rizzoli, Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (İtalya)

Barcelona: Ter Stegen, Alves, Pique, Mascherano (Dk. 89 Bartra), Alba, Rakitic (Dk. 82 Xavi), Busquets, Iniesta (Dk. 87 Rafinha), Messi, Suarez, Neymar

Bayern Münih: Neuer, Rafinha, Boateng, Benatia, Bernat, Lahm, Alonso, Thiago Alcantara, Schweinsteiger, Müller (Dk. 79 Götze), Lewandowski

Goller: Dk. 77 ve 80 Messi, Dk. 90+3 Neymar (Barcelona)

Sarı kartlar: Dk. 35 Alonso, Dk. 52 Benatia, Dk. 56 Bernat (Bayern Münih), Dk. 46 Alves Dk. 66 Pique, Dk. 69 Neymar (Barcelona)

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim