• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Alman ordusu Trabzon'a çıkarma yaptı

Alman ordusu Trabzon'a çıkarma yaptı
AFGANİSTAN’dan çekilen Alman ordusunun aktarma üssü olarak kullandığı Trabzon Limanı’ndan, Almanya’ya askeri araçları götürecek üçüncü gemi de yüklendi.

Trabzon Limanı’ndan, Almanya’ya askeri araçları götürecek üçüncü gemi de yüklendi.

AFGANİSTAN’dan çekilen Alman ordusunun aktarma üssü olarak kullandığı Trabzon Limanı’ndan, Almanya’ya askeri araçları götürecek üçüncü gemi de yüklendi. Yükleme için Trabzon'a gelen Alman Ordusu Lojistik Komutanı Tümgeneral Hans-Erich Antoni, "Bu geminin de yola çıkmasıyla Afganistan'daki malzemelerin yarısını Almanya'ya taşımış olacağız" dedi.

Afganistan’daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) misyonunun 2014 yılında sonlandırılma kararının ardından, çekilme işlemleri için Türkiye ile anlaşma imzalayan ve Nisan 2013’ten bu yana Trabzon limanını kullanan Alman Ordusu, üçüncü gemiyi de yola çıkmak üzere hazırladı. Afganistan’dan Antonov tipi dev kargo uçaklarıyla Trabzon Havalimanı’na getirilen ve karayoluyla Trabzon Deniz Limanı’ndaki Lojistik Aktarma Noktası’na nakledilen malzemeler, tasniften geçirildikten sonra Danimarka bandıralı 'Britannia Seaways' adlı Ro – Ro gemisine yüklenmeye başlandı. Yaklaşık 200 aracın yükleme işleminin bugün akşam saatlerinde tamamlanacağı ve geminin yola çıkacağı belirtildi.

'PLANLARDA GECİKME YOK'

Trabzon Limanı’ndan üçüncü geminin yola çıkması nedeniyle düzenlenen basın gezisinde bir açıklama yapan Alman Ordusu Lojistik Komutanı Tümgeneral Hans-Erich Antoni, üçüncü geminin de yüklenmesinin tamamlanmasıyla Afganistan'daki malzemelerin yarısının Almanya'ya taşınmış olacağını belirtti. Tümgeneral Antoni, "2014 yılı sonunda geri çekilme işleminin bitmesini bekliyoruz. Planlarımızda bir gecikme yok. 259 araç yüklenecek olan bu geminin 18 Şubat'ta Almanya'nın Emden Limanı'nda olmasını bekliyoruz" dedi.

1100 ARAÇ VE 4 BİN KONTEYNER GİDECEK

2015 sonuna kadar Trabzon Limanı’nda faaliyet göstermesi beklenen Lojistik Aktarma Noktası’nda 130 Alman askeri görev yapıyor. Lojistik Aktarma Noktası’ndan toplam bin 100 araç ve 4 bin konteynerin Almanya’ya gönderilmesi planlanıyor.

www.DenizHaber.Com.tr

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim