• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Alman Milli Takımı smaçörü Samsun’da

Alman Milli Takımı smaçörü Samsun’da
Bu sene Voleybol 2. Ligi'nde mücadele edecek olan Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor Bayan Voleybol Takımı, Almanya 1. Ligi Voleybol Ligi Bundesliga'da...

Bu sene Voleybol 2. Ligi'nde mücadele edecek olan Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor Bayan Voleybol Takımı, Almanya 1. Ligi Voleybol Ligi Bundesliga'da Dresden forması giyen Alman Milli Takım oyuncusu Lisa Izguierdo ile sözleşme imzaladı.

Voleybol 1. Ligi'ne çıkmak için iddialı bir kadro kurma çabası içerisinde olan Anakentspor Bayan Voleybol Takımı, dünyaca ünlü Alman Milli Takım voleybolcusu Smaçör Lisa Izguierdo'yu Alman 1. Ligi'nden Türkiye 2. Ligi'ne transfer ederek büyük bir başarıya imza attı. Izguierdo, Türkiye'de güvenlik açısından bir çekincesinin olmadığını belirterek, büyük başarılar kazanmak için Samsun'a geldiğini söyledi.

Transfer hakkında açıklamalarda bulunan Anakent Spor Kulüp Başkanı Kadir Koçak, "Spor kulübümüz, bu yıl bir üst lige çıkmak için çok önemli transferler yaptı. Bu transferlerden en önemlisi Alman Milli Takım oyuncusu Lisa Izguierdo'dur. Lisa, Alman liglerinde çok önemli bir kariyere sahip oyuncudur. Orada milli takımda oynarken hocamız tarafından takip edildi ve ihtiyacımıza uygun bir pozisyonda oyuncu almamız gereği ortaya çıkınca bu transferi gerçekleştirdik. Sportif başarının dışında, ülkemizin son dönemlerde yaşadığı sıkıntılar yüzünden bu transferin gerçekleşmesi çok büyük bir olaydır. Darbe girişimi sonrasında ülkemizde yaşanan karışıklıklardan dolayı birçok yabancı oyuncu, Türkiye'ye karşı hiç hak etmediğimiz bir düşünce içerisinde ve ülkemize gelmekte çekince duyuyorlar. Tüm bu çekincelere ve olaylara rağmen Lisa'nın hiçbir tereddüt yaşamadan, daha önceden de sözleşmesini imzalamadığı halde Samsun'a gelip bizimle sözleşme imzalaması ve takımla birlikte yol alacağını ifade etmesi çok önemli bir olay diye düşünüyorum açıkçası. Bu nedenle de kendisine takımımıza katıldığı için teşekkür ediyorum" dedi.

"Hedefleri olan bir takıma geldiğim için çok mutluyum"

Türkiye 2. Ligi'nin kalitesini bildiğini vurgulayan 22 yaşındaki Smaçör Lisa Izguierdo, "Alman 1. Ligi'nden Türkiye 2. Ligi'ne gelmemin en büyük nedeni, buradan çok güzel bir teklif almamdır. Türkiye 1. ve 2. Lig'in kalitesini biliyorum. Hedefleri olan bir takıma geldiğim için çok mutluyum. Bu hedefleri lider oyuncu olarak gerçekleştirebileceğim için ayrıca mutluyum. Darbe girişimi olduğu sırada Antalya'da tatildeydim. Daha önce Türkiye'de oynayan alman Milli Takım arkadaşımla konuştum ve olaylar hakkında bilgi aldım. O da bana "Olabilir. Herhangi bir problem yok" dedi. Bu olay bütün dünyada çok büyük ilgi uyandırdı fakat benim kararımla ilgili bir şeyi değiştirmedi. Çok büyük bir olay. Almanya'da büyük yankı uyandırdı ama benim için hiçbir güven kaybı ya da endişe oluşturmadı. Gayet mutlu bir şekilde buraya geldim" diye konuştu.

"Mario Gomez İstanbul'da, ben Samsun'da oynuyorum"

Beşiktaş forması giyen gol kralı Alman Futbolcu Mario Gomez'in Türkiye'de yaşanan olayları bahane ederek başka bir ülkede forma giymek istemesine ilişkin bir soru üzerine konuşan Lisa, "Futbol ve voleybol birbirlerinden çok farklı sporlar. O İstanbul'da oynuyordu. Ben Samsun'da oynuyorum. Samsun'un daha güvenli bir yer olduğu hakkında hocamızla da görüşmelerimiz oldu. Bu yüzden herhangi bir problem yaşayacağımı düşünmeden güvenerek buraya geldim" şeklinde konuştu.

Lisa Izguierdo 30 kez Alman Milli Takım formasını giydi.

Alman Milli Takımı smaçörü Samsun’da

Alman Milli Takımı smaçörü Samsun’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim