• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Alman hakem tehdit edilmiş!

Alman hakem tehdit edilmiş!
F.Bahçe davası hakemi Ulrich Haas, karara muhalefet şerhi koydurmak istedi. Talebi geri çevrilince pasif direnişe geçti. Tehdit edildiği de iddia edildi.

Fenerbahçe'ye Temmuz ayında UEFA tarafından verilen 2+1 yıl Avrupa'dan men cezasını 2 yıl olarak onayan Uluslararası Tahkim Mahkemesi (CAS), gerekçeli kararın yazımını sonunda tamamladı. 3 hakemin oybirliğiyle aldığı ve önümüzdeki hafta kulübe ulaşması beklenen gerekçeli kararın neden bu kadar geciktiği de ortaya çıktı. Bir hakemin karara imza atmak istememesi ve gerekçeye muhalefet şerhi koydurma ısrarı sürece damgasını vurdu. İşte bu süreçte yaşanan olaylar:

TALİMAT 2011'DE DEĞİŞTİ

Fenerbahçe davasına 3 CAS hakemi baktı. Bunla CAS'ın idari organı ICAS'ın atadığı Hollandalı Hendrik Kesler, F.Bahçe'nin seçtiği Alman Ulrich Haas ve UEFA'nın seçtiği Portekizli Rui Botica Bastos'tı... Ulrich Haas, kararın altına tek şartla imza atacağını, kararda karşı oy yazısı, bir başka deyişle muhalefet şerhi içeren bir paragrafın bulunmasını istedi. Diğer iki hakem, bunun talimatlara aykırı olduğunu belirterek Haas'ın talebini geri çevirdi. Alman hakem, bu durumda imza atmayacağını belirterek pasif direnişe geçti.

MAİL YAĞMURUNA TUTULDU

Kesler ve Bastos, iki imzayla yani oyçokluğuyla gerekçeli kararı yazma yetkisine sahipti. Ancak CAS idari organı, kararların 1'e karşı 2 oyla çıkmasının 'kararın bütünlüğüne' zarar verdiğini 3 imzayla yazılmasını tavsiye etti. Haas'ın CAS yönetimi tarafından 'hakemliğini bitirmekle' tehdit edildiği hatta G.Saray ve Trabzonspor taraftarlarınca mail yağmuruna tutulduğu belirtildi.

YENİ ROTA İSVİÇRE

Tüm bu baskı sürecinde Haas, Yargıtay kararını bekleyeceğini söyledi. Yargıtay'ın Yıldırım'la ilgili kararı onaması ise direncini kırdı ve Alman hakem imza attı. F.Bahçe gerekçeli kararı alınca İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvuracak. Türkiye'de yeniden yargılama yolu açılırsa, F.Bahçe'nin elinin güçlenmesi bekleniyor.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim