• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Alman Gençlerden Büyük Dostluk Konseri

Alman Gençlerden Büyük Dostluk Konseri
Nilüfer-Hanau Müzik Öğrencileri Değişim Programı kapsamında Almanya'dan gelen genç müzisyenler Gölyazı Kültürevi'nde "Büyük Dostluk Konseri" verdi.

Nilüfer-Hanau Müzik Öğrencileri Değişim Programı kapsamında Almanya'dan gelen genç müzisyenler Gölyazı Kültürevi'nde "Büyük Dostluk Konseri" verdi. Konseri izleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Nilüfer ile Hanau arasındaki dostluk köprüleri düzenlediğimiz bu etkinliklerle daha da güçlendi" dedi.

Nilüfer-Hanau Müzik Öğrencileri Değişim Programı kapsamında Almanya'nın Hanau kentinden gelen genç müzisyenler, Gölyazı Kültürevi'nin tarihi atmsoferinde verdikleri konserle iki kent arasındaki dostluğu pekiştirdi.

Hanau'dan gelen genç müzisyenlerin verdiği "Büyk Dostluk Konseri"ne ilgi büyük oldu.

Konseri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Hristiyan Demokrat Birliği Partisi Hessen Eyalet Milletvekili İsmail Tipi, Hanau Meclis Üyesi ve Hanau - Nilüfer Dostluk Derneği Başkanı Mehmet Kuşçu, Hanau Müzik Okulu Yöneticisi Michael Schnadt da izledi.

Gölyazı Kültürevi'nde sahne alan Alman gençler, Beethoven, G. Bizet, G.P. Telemann, Heumann gibi büyük bestekarların eserlerini başarıyla seslendirdi.

Nilüfer Belediyesi Müzik Eğitim Çalışmaları'nda görev alan öğrenciler de Uygur halk ezgisi olan Oyneng Yar adlı eseri seslendirdi. Performanslarıyla alkış alan öğrenciler, konuk müzisyenlerle birlikte Paladdio adlı eseri de başarıyla seslendirerek müziğin evrenselliğini gözler önüne serdi.

Büyük alkış alan konser sonunda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dostluk ve kardeşlik adına, kardeş kentlerle olan ilişkileri çok önemsediklerini söyledi. Bozbey, "Türkiye'de 8, yurtdışında 16 olmak üzere, toplam 24 kardeş kentimiz ile kültür, sanat, spor, teknoloji ve yerel yönetim gibi farklı alanlarda ortak projeler geliştiriyoruz. İşte, bu projelerden biri de Almanya'nın Hanau kenti ile gerçekleştirdiğimiz "Müzik Öğrencileri Değişim Programı". İlk aşamada, Nilüfer Belediyesi Müzik Eğitim Çalışmaları'nda yer alan öğrencilerimiz, Eylül Ayı'nda Hanau'ya gittiler. Orada konserler verdiler. Şimdi de Hanau'dan gelen kardeşlerimiz aramızda. Dünya müzikle, dünya kültür ve sanatla daha güzeldir. Üstelik tüm bu sanat dalları paylaşıldıkça, dinleyenler, izleyenler çoğaldıkça, bir arada olmanın keyfiyle çok daha güzeldir. İşte tüm bu duygularla, iki kültürün müziğin evrenselliğinde buluştuğu bu etkinliğin, aramızdaki dostluk köprülerini perçinleyeceğine yürekten inanıyorum" dedi.

Hanau - Nilüfer Dostluk Derneği Başkanı Mehmet Kuşçu da ortaya çıkan birliktelikten çok mutlu olduğunu belirterek, ileride daha güzel organizasyonlara imza atacaklarını söyledi. Konseri izleyenler bir de sürprizle karşılaştı. Hanau - Nilüfer Dostluk Derneği Başkanı Mehmet Kuşçu bağlama çalarken Başkan Mustafa Bozbey de Ormancı türküsünü söyledi. Bozbey ve Kuşçu izleyenlerden büyük alkış aldı.

Alman Gençlerden Büyük Dostluk Konseri

Alman Gençlerden Büyük Dostluk Konseri

Alman Gençlerden Büyük Dostluk Konseri

Alman Gençlerden Büyük Dostluk Konseri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim