• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Alman Die Welt Türkiye Temsilcisi: Erdoğan kendisiyle çelişiyor

Alman Die Welt Türkiye Temsilcisi: Erdoğan kendisiyle çelişiyor
Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbeti tutan Alman Die Welt Gazetesi Türkiye Temsilcisi Deniz Yücel,...

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbeti tutan Alman Die Welt Gazetesi Türkiye Temsilcisi Deniz Yücel, basın özgürlüğü konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine atıfta bulundu. Yücel, "Bunları söylerken bir çelişki içinde bulunduğunun farkında mıydı, emin değilim." dedi.

Silivri Cezaevine gelerek meslektaşlarına destek amacıyla umut nöbetini devralan Yücel, umut nöbeti tutmayı severek yapmadığını, fakat bir gazeteci olarak sorumluluk hissederek dayanışma amacıyla geldiğini ifade etti. Yücel, "Şöyle bir ortama gelip güneşli bir günü burada geçirmek çok severek, isteyerek yaptığım bir şey değil ama bir gazeteci atak sorumluluk hissederek geldim. Mesleklerini yaptıkları için tutuklu olan 2 arkadaşımız var ve Türkiye'de birçok arkadaşımızın gelip nöbet tuttuğu gibi ben de dayanışma amacıyla nöbete geldim." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün basın özgürlüğü ile ilgili sözlerine değinen Yücel, şunları söyledi: "Dün Cumhurbaşkanı'nın bir açıklaması vardı. Aşağı yukarı dedi ki; "Özgür basın sağlıklı bir toplum için, sağlıklı bir kamuoyu için çok gereklidir." Katılıyorum, son derece katılıyorum. Yani olması greken budur. Bunu derken neyi düşündü, bir çelişkinin içinde bulunduğunun farkında mıydı, emin değilim."

Yücel ayrıca, Türkiye'de basın özgürlüğü konusundaki eksikliklerin mevcut hükümetle başlamadığını belirtti. Yücel konuyla ilgili, "Silivri'de tutuklu olan ilk gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül değil. Bundan birkaç sene önce, yine bu iktidarda ama bu iktidarla o zamanlar hareket eden başka kurumlarla birlikte Ahmet Şık ve Nedim Şener tutuklanmıştı. Mustafa Balbay tutuklandı. Ondan önce tutuklanan gazeteciler vardı. Türkiye'nın ifade özgürlüğü konusunda, basın özgürlüğü konusunda, diğer insan hakları konusunda, diğer hukuki konularda olduğu gibi bu eksiklikler bu iktidarla başlayan bir şey değil. Önceden de vardı, şekilleri değişiyor ama bu ülkede gazetecilik yapmak tehlikeli bir iş. Çeşitli iktidarlar tarafından hep böyle görülmüştür. Askeri iktidarlar olsun, başka sivil iktidarlar olsun. Bu yeni bir şey değil, bu hükümetle başlayan bir şey değil." şeklinde konuştu.

Alman Die Welt Türkiye Temsilcisi: Erdoğan kendisiyle çelişiyor

Alman Die Welt Türkiye Temsilcisi: Erdoğan kendisiyle çelişiyor

Alman Die Welt Türkiye Temsilcisi: Erdoğan kendisiyle çelişiyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim