• BIST 8886.87
  • Altın 2238.808
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.1125
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Alman anne ikizlerine kavuşamadı

Almanya'nın Geretsried kentinde sigortacılık yapan 35 yaşındaki Katrin Schlink, 4 yıl önce boşandığı Volkan Murat Karakuş'un 2 yıldır alıkoyduğu biri kız ikiz çocuklarını almak için geldiği Mersin'de hüsrana uğradı.
Karakuş'un dava dosyasında belirttiği adrese giden görevlilerle giden Schlink, çocukların evde olmadığını görünce sinir krizi geçirdi. Avukatıyla polis merkezine giden Katrin Schlink, şikayetçi oldu.
 
Sigortacı Katrin Schlink ile Mersinli eşi Volkan Murat Karakuş, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmalarının ardından 10 yaşındaki ikiz çocukları Nico Deniz ile Kevin Volkan'ın velayetleri, anne ve babaya müşterek olarak verildi. Volkan Murat Karakuş boşandığı eşinin de izniyle 22 Ağustos 2012'de çocuklarıyla birlikte memleketi Mersin'e tatile geldi. Ancak, Volkan Murat Karakuş çocukları bir daha Almanya'ya göndermeyerek alıkoydu. Uzun süre çocuklarına ulaşamayan Alman anne, ülkesinde yayın yapan RTL Televizyonu'ndaki Story House programına başvurarak yardım talebinde bulundu. Bunun üzerine konusunda uzman dedektif Norbert Idel, anne ile birlikte çocukların izini bulmak üzere Türkiye'ye geldi. Dedektif Idel, Alman annenin bir hafta süren araştırmasının ardından baba ile 2 çocuğun yaşadığı adres belirlendi. Dedektifin Mersin'de arama çalışmaları RTL Televizyonu tarafından belgesel yapılmak üzere her aşaması da kayda alındı.
 
YARGITAY SON NOKTAYI KOYDU
 
Mersin Barosu'na kayıtlı avukatlar Kazım Ertan, Sahra Düzgün Tucel ve Filiz Düzgün'ün birlikte çalıştığı hukuk bürosuna müracaat eden Alman anne, önce Volkan Murat Karakuş ile uzlaşma yönünde görüşmeler yaptı. Ancak Karakuş olumlu cevap vermedi. Bu gelişme üzerine Katrin Schlink çocuklarını alabilmek için eski  eşi Volkan Murat Karakuş hakkında Mersin 5'inci Aile Mahkemesi'nde 14 Aralık 2012'de 'Uluslararası çocuk kaçırma iadesi' davası açtı. Mahkeme, ilk duruşmada çocukların mutat meskenine iadesine hükmetti. Volkan Murat Karakuş'un temyiz başvurusunu değerlendiren Yargıtay 2'nci Dairesi ise yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.
 
Volkan Murat Karakuş bunun üzerine, karar düzetme istemiyle aynı daireye başvurdu. İstemi bir süre önce görüşen Yargıtay, babanın isteğini reddederek, yerel mahkemenin kararını yerinde bularak davada son noktayı koyup çocukların Alman anneye verilmesine hükmetti.
 
BABA ÇOCUKLARINI KAÇIRDI
 
Kararın kesinleşmesi üzerine anne Katrin Schlink, çocuklarına kavuşmak üzere Mersin'e geldi. Yapılan yasal girişimlerin sonuçlanması üzerine Mersin 3'üncü İcra Memurluğu görevlisi, pedagog, annenin avukatları polis eşliğinde baba Volkan Murat Karakuş'un, davada belirttiği merkez Yenişehir Mehlesi'ndeki adrese gitti. Volkan Murat Karakuş'tan korktuğu için eve çıkmayan AKatrin Schlink, evin  bulunduğu sokağa yakın bir noktada çocuklarına kavuşmanın büyük heyecanı içinde beklerken, belirtilen adrese giden görevliler çocukları evde bulamadı. Volkan Murat Karakuş'un kesinleşen mahkeme kararını öğrendikten hemen sonra ikiz çocuklarını kaçırdığı anlaşıldı. 
 
NE OLUR ÇOCUKLARIMI BULUN
 
Görevlilerin adresten eli boş döndüğünü öğrenen Alman anne sinir krizi geçirdi. Gözyaşlarına boğulan Schlink, "Aman Allah'ım, çocuklarımı kaçırmış. Onları bir daha göremeyeceğim. Kocaman bir ülke şimdi çocuklarımı nasıl bulurum. Çocuklarım nereye gitti? Ne olur çocuklarımı bulun" diyerek haykırdı. Güçlükle yatıştırılan Schlink, sürekli ağlayarak avukatları ile birlikte gittiği Cumhuriyet Polis Merkezi'nde çocuklarını kaçıran eski eşinin bulunmasını istedi. 
 
Cumhuriyet Polis Merkezi'nden çıkışta da fenalaşan Katrin Schlink konakladığı otele götürüldü. Burada dinlenen Katrin Schlink çocuklardan gelecek iyi bir haberi beklemek üzere ülkesine döndü.
 
POLİS ARIYOR
 
Alman annenin avukatları aracılığı ile çocuklarını kaçıran baba Volkan Murat Karakuş hakkında ise Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Yargıtay'ın verdiği karar üzerine ikiz çocuklarını bilinmeyen bir yere kaçırdığı ortaya çıkan Türk baba Volkan Murat Karakuş'u polis her yerde arıyor. 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim