• BIST 9547.23
  • Altın 2489.838
  • Dolar 32.5053
  • Euro 34.7605
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

ALKÜ Aşçılık takımına Çorum’dan ödülle döndü

ALKÜ Aşçılık takımına Çorum’dan ödülle döndü
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Aşçılık Takımı 1. Çorum Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası'ndan birincilik kupasıyla döndü.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Aşçılık Takımı 1. Çorum Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası'ndan birincilik kupasıyla döndü.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Aşçılık Takımı, Çorum'da düzenlenen 1. Çorum Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası'nda 9 dalda 9 madalya, 2 Sertifika ve 1'incilik Kupası Ödülünü alarak şampiyonayı birincilikle tamamladı. Koçluğunu ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Nejdet Dokur'un yaptığı ALKÜ Aşçılık Takımı, katıldığı 9 kategoriden toplamda 4 altın madalya, 2 gümüş madalya, 3 bronz madalya ve ekip olarak En İyi Üniversite 1'incilik kupasını aldı. 500'e yakın yarışmacının katıldığı şampiyonada elde ettiği başarıyla En İyi Üniversite kupasına layık görülen ALKÜ, bu başarısıyla 2018 yılında İstanbul'da yapılacak turnuva finallerine katılmaya hak kazandı. Başarının ardından ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı'nı ziyaret eden ALKÜ Aşçılık Takımı, kupayı Rektör Pınarbaşı'na teslim etti.

Pınarbaşı:"Alanya ve ülkemiz turizmine kalifiye eleman yetiştiriyoruz"

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, "ALTSO Turizm MYO'yu açarken turizme kalifiye personel yetiştirmeyi, bu açığı azaltmayı ve kaliteyi daha da artırmayı hedefliyorduk. Öğrencilerimizin başarıları daha şimdiden gelecekte işlerinde ne kadar iyi olacaklarının ve turizme büyük katkılar sağlayacaklarının göstergesidir. Biz öğrencilerimizin başarılarıyla gurur duymakla birlikte, aynı zamanda kendi hedefimize ulaşıyor olmanın da gururunu yaşıyoruz. Turizm MYO'daki bölümlerimize kaliteli hocalar alıyoruz ve hocalarımız hem öğrencilerimizi iyi yetiştiriyorlar hem de bizlere büyük başarılar kazandırıyorlar. Bu başarıdan dolayı müdürümüzü, hocamızı ve öğrencilerimi gönülden tebrik ederim" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim