• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Alkollü Sürücüye 44 Yıl Hapis

Alkollü Sürücüye 44 Yıl Hapis
Uyuşturucu ve alkol aldıktan sonra kullandığı otomobille karıştığı kazada 2 kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına sebebiyet verdiği iddia...

Uyuşturucu ve alkol aldıktan sonra kullandığı otomobille karıştığı kazada 2 kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına sebebiyet verdiği iddia edilen sürücü, 44 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

İddiya göre, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde geçen yıl kasım ayında meydana gelen kazada, Serhat Kuş (20) idaresindeki otomobil, seyreden araçlara makas attı. Bu sırada kontrolden çıkan otomobil, aynı yönde giden Volkan Hasanusta (33) idaresindeki araca çarpıp tarlaya uçtu. Kazada, Serhat Kuş'un yanında oturan arkadaşı Aykut Tekin (20) olay yerinde, diğer aracın sürücüsü Volkan Hasanusta ise kaldırıldığı hastanede öldü. Kazada Serhat Kuş ve aracında bulunan M.K. (18) ile N.C.D. (19) adlı genç kızlar yaralandı. Yapılan kontrolde kanında 0.53 promil alkol tespit edilen Serhat Kuş, hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alındı.

Sorgusu tamamlanan Serhat Kuş, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "taksirle 2 kişinin ölüme sebebiyet vermek" suçundan hakkında 15 yıl kadar hapis talebiyle dava açılan Serhat Kuş'un yargılanması tamamlandı. Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, sanığın olay günü alkol kullandığını, idrar tahlilinde de esrar kullandığının tespit edildiğini vurguladı. Diğer araç sürücüsünün kusurlu olmadığının delillerle sabit olduğunu, ayrıca sanığın yolda zikzak yaparak araç kullandığının da şahitlerin beyanlarıyla tespit edildiğini kaydeden Savcı, sanığın "kasten iki kişiyi öldürme" suçundan ayrı ayrı iki defa cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Serhat Kuş'a önce 2 defa ömür boyu hapis cezası verdi. Atılı suçun "muhtemel kasıtla" işlendiğine hükmeden mahkeme, sanığı ayrı ayrı 22'er yıl olmak üzere toplam 44 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Alkollü Sürücüye 44 Yıl Hapis

Alkollü Sürücüye 44 Yıl Hapis

Alkollü Sürücüye 44 Yıl Hapis

Alkollü Sürücüye 44 Yıl Hapis

Alkollü Sürücüye 44 Yıl Hapis

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim