• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Alkol Ve Sigara Saçların Düşmanı

Alkol Ve Sigara Saçların Düşmanı
Saç Simülasyonu Uzmanı ve Eğitmeni Serkan Bozkurt, alkol ve sigarının saçların düşmanı olduğunu söyledi.

Saç Simülasyonu Uzmanı ve Eğitmeni Serkan Bozkurt, alkol ve sigarının saçların düşmanı olduğunu söyledi.

Mart ayının ilk haftasının "Yeşilay Hastası" olması nedeniyle sigara, alkol gibi zararlı maddelerin tüketimi konusunda değerlendirmelerde bulunan Serkan Bozkurt, "Sigara, alkol gibi zararlı maddelerin tüketimi nedeniyle kişinin bedeninde ve ruhunda tahribatlar oluşur. Ayrıca bu maddeler saç sağlığını da olumsuz yönde etkiler" dedi.

Dünyada her geçen gün insan sağlığına olumsuz etkileri görünen sigara ve alkolün saç yapısını da olumsuz yönde etkilediğini kaydeden Saç Simülasyonu Uzmanı ve Eğitmeni Serkan Bozkurt, daha sonra şunları söyledi:

"Yapılan araştırmalar göstermektedir ki sigara ve alkol saç dökülmesine, saç yapısının bozulmasında etkili bir rol oynamaktadır. Sigara ve alkol kullanımı saçlarda aşırı yağlanma ve kırılma ile başlayan bir sürece sokuyor. Zamanla saç kayıpları başlayarak bu sayı her geçen gün artıyor. Eğer bu sürecin başında iseniz sigara ve alkol tüketimini azaltmanız hatta son vermeniz saç sağlığınız ve sağlığınız için atılmış güzel bir adım olacaktır. Dengeli ve düzenli beslenme ile saç sağlığınız olumlu etkilenecektir. Protein ağırlıklı, B grubu vitamini yüksek besinler tüketmek saç sağlığınıza artı değerler katacaktır. Eğer ki vücudunuzda demir ve çinko eksikliği varsa ek takviye almakta fayda var. Eğer ki saçlarınız döküldü ve seyrekleşti ise dünyada yeni bir trend olan saç simülasyonunu ve saç mezoterapisi adında iki yeni teknik var.

SAÇ SİMÜLASYONU KİMLERE UYGULANABİLİR?

Genel bir tanım olarak saç simülasyonu, özel olarak üretilmiş bir cihaz ile bitkisel içerikli boyaların saç derisine minik efektler şeklinde uygulanması işlemidir. Daha koyu bir renk alan saç derisi daha yoğun ve gür bir saç görüntüsüne kavuşuyor.İşlem ortalama 3-5 saat sürüyor.İşlem esnasında kişi tv izleyebiliyor. Cerrahi bir operasyon değildir.İşlem sonrasında kişi günlük hayatına devam ediyor.Ortalama 3-5 yıla varan bir kullanım imkanı sağlıyor.Saç sorunu yaşayan bay ve bayanlar,daha önce saç ekimi yaptırmış ama memnun kalmamış kişiler,ekim izi olan kişiler ve daha yoğun bir saçı olmasını isteyen herkes bu yöntemi seçebilir.

SAÇ MEZOTERAPİSİ KİMLERE UYGULANABİLİR?

Saçları seyrekleşmiş,cansızlaşmış ve sağlığını kaybetmiş saçlara özel serumların enjejte edilmesi işlemdir. Özel olarak geliştirilmiş bu serumlar direk saç köküne enjekte edildiği için başarı oranı çok yüksektir. Kısa sürede saçlarda canlanma ve cılız küçük tüylerde kalınlaşmakta olmaktadır. İşlem cerrahi bir operasyon değildir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim