• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Alişan Kapaklıkaya Osmancık’ta konferans verdi

Alişan Kapaklıkaya Osmancık’ta konferans verdi
Türkiye'nin "siyah pantolon" hikayesiyle tanıdığı Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya Osmancık'ta Konferans verdi.

Türkiye'nin "siyah pantolon" hikayesiyle tanıdığı Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya Osmancık'ta Konferans verdi.

Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya Osmancık Belediyesi ile AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Aile İçi İletişim, Evimizi Nasıl Cennete Çevirebiliriz" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta kendi aile hayatından örnek kesitler anlatan Kapaklıkaya, insan beyninin iki bölümden oluştuğunu belirterek herkesin aynı biçimde öğrenemeyeceğini belirtti.

Bazı insanların görsel, bazı inşaların işitsel, bazı insanların da dokunsal olduğunu dikkat çeken Kapaklıkaya, "Bazı insanlar beynin sağını kullanır, bazı insanlar solunu, bazıları ise iki tarafını birden kullanır. Anne babalar beynin solunu kullanır, çocuklar sağını kullanır. Ana babalar çocuklara "yavrum akıllı ol, ödevini yap, çalış" der, bunu duyan çocuklar "teşekkür ederim hemen çalışıyorum" demezler. Beynimizin solunda akıl, mantık, karma, kural, detay, disiplin, konuşma, matematik, tertip, düzen bunlar vardır. Beynimizin sağında hayal, müzik, üreticilik, sanat, spor, sıra dışılık gibi kavramlar vardır." şeklinde konuştu.

Kendinle kavgalı olanların etrafındaki kimselerle barışık olamayacağına dikkat çeken Alişan Kapaklıkaya, "Ben eşimle kavgalıydım ya, ben sanıyordum eşimle kavgalıyım. Ben aslında kendimle kavgalıymışım. Bir İnsan Kendisiyle kavgalıysa, etrafında barışacak kimse olmuyor. Bir insan kendisiyle barıştı mı, etrafında kavga edecek kimse kalmıyor" dedi.

Konferans sonrasında Belediye Başkanı Hamza Karataş, Kapaklıkaya'ya çiçek vererek teşekkür etti.

Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya bu konferansın ardından öğrencilere "Özgüven ve Motivasyon", öğretmenlere de "İlham Veren Öğretmen" konulu birer konferans verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim