• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

'Alınan karne aslında velinin karnesidir'

'Alınan karne aslında velinin karnesidir'
Aktif Eğitim-Sen Ordu Şube Başkanı Murat Baştuğ, karnelerin sadece öğrencilerin değil, eğitimin tüm paydaşlarının başarısını veya başarısızlığını...

Aktif Eğitim-Sen Ordu Şube Başkanı Murat Baştuğ, karnelerin sadece öğrencilerin değil, eğitimin tüm paydaşlarının başarısını veya başarısızlığını yansıttığını belirtti. Başbuğ, başarısızlıklarda öğrenci kadar velinin de sorumlu olduğuna vurgu yaparak, alınan karnenin aslında velinin karnesi olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğine dikkat çekti.

Aktif Eğitim-Sen Ordu Şube Başkanı Murat Baştuğ, öğretmen, öğrenci ve velilere önemli mesajlar verdi. Başbuğ, "Eğitimin ve eğitim çalışanlarının problemleri, eğitim dünyasında moral ve motivasyonu olumsuz etkilemiş olsa da olumsuzlukların faturasını öğrenciye ödetmenin doğru olmadığının bilincinde olan eğitim çalışanlarımızın görevlerini hakkıyla yapmalarına mani olamamıştır." dedi.

İYİ BİR GELECEK PLANLI ÇALIŞMAYLA MÜMKÜN OLACAKTIR

Tatilde, okul döneminde derslerin hakkını vermek gerektiği üzerinde duran Baştuğ, şu önerilerde bulundu: "Kendinize, ailelerinize ve öğretmenlerinize karşı sorumluluklarınızın gereği olarak 5 ay boyunca öğretmenlerinizin yönetiminde, ailelerinizin gözetiminde hepiniz az ya da çok çalıştınız. Artan nüfusla beraber hayatınız hep sınavlarla dolu olsa da, ömrünüzün yaşınıza uygun oyun vb. etkinliklerle geçmesi gereken yıllarını ağır sorumlulukları taşıyarak geçirmek zorunda kalıyor olsanız da; iyi bir geleceğin planlı çalışmayla mümkün olacağını bilerek ısrarla düzenli çalışmaya, devam edin. Hayat testlerden ibaret değildir, kitap okumayı, bir şeyler yazmayı alışkanlık haline getirmeyi unutmayın. Karneniz nasıl olursa olsun sizin yüzünüz hep gülücüklerle dolsun. Şayet siz isterseniz ikinci dönemin birinci dönemden daha başarılı olacağına dair özgüven ve inançla dolu olsun. Sizin sizden vazgeçemeyecek en sıkı dostunuz en samimi destekçileriniz aileniz ve öğrenmelerinizdir. Lütfen onların kıymetini iyi bilin."

ALINAN KARNE, ASLINDA VELİNİN KARNESİDİR

Baştuğ, alınan karnenin aslında velinin karnesi olduğuna dikkat çekerek, velilere şu mesajı verdi: "Çocuğunuzun başarısından ebeveynler olarak onlara destek olma, imkân hazırlama vb. gerekçelerle kendinize pay çıkardığınız gibi-ki hakkınızdır- başarısızlıklarında da en az onlar kadar sorumluluğunuz olduğunu unutmamanızı öneriyorum. Alınan karnenin aslında velinin karnesi olduğu gerçeğini hatırlatarak karnesi çok iyi olan velilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Karnesinde problem olan velilerimizi de nerede hata yaptıklarını, neyi eksik yaptıklarını düşünmeye ve aynı hataları bundan sonraki dönemlerde yapmamaya özen göstermelerini öneriyorum. Yarıyıl tatilinin öğrenci, veli ve tüm eğitim çalışanları için hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını diliyorum."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim