• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Alıma Yeni Malatyaspor’un Parmak Isırtan Performansı

Alıma Yeni Malatyaspor’un Parmak Isırtan Performansı
PTT 1. Lig'de 24 maçta 36 puan kazanan İrfan Buz'lu Yeni Malatyaspor oynadığı 24 maçta 36 puan toplayarak, ligin bitimine 3 hafta kala kıskandıran bir form...

PTT 1. Lig'de 24 maçta 36 puan kazanan İrfan Buz'lu Yeni Malatyaspor oynadığı 24 maçta 36 puan toplayarak, ligin bitimine 3 hafta kala kıskandıran bir form grafiği ortaya koydu.

Teknik Direktör İrfan Buz, Yeni Malatyaspor'un başına geçtiğinde PTT 1. Lig'de 16. sırada bulunan ve daha sezon başından ümitlerini kaybeden takımla 24 maça çıkan ve 11 galibiyet alarak, PTT 1. Lig'de en fazla puan toplayan teknik adamlar arasına adını yazdırdı. Buz, "Ligi 40 puanın üzerinde bitireceğiz" sözünü de henüz oynanamamış 3 maç bulunmasına rağmen gerçekleştirmiş oldu.

PTT 1. Lig'de sezona orta sıralarda yer bulma hedefiyle başlayan Alima Yeni Malatyaspor'da işler hiç de iyi başlamadı. Yücel İldiz'in sürekli satır aralarında verdiği, "İstediğim kadro oluşturulmadı" mesajı, saha sonuçlarına da olumsuz yansıyınca, yönetim tarafından tecrübeli teknik adamın kalemi çabuk kırıldı. İyi savunma yapamayan, hücuma çıkamayan Alima Yeni Malatyaspor, kupada bir 3. Lig takımına elenmiş, ligde de yıllar sonra Elazığ derbisini hem de iç sahada kaybetmişti.

KISA SÜREDE KENDİNİ KABUL ETTİRDİ

İşte tam da böyle bir dönemde Alima Yeni Malatyaspor'da takımın başına İrfan Buz getirildi. Parlak geçen Gençlerbirliği ve Bursa deneyimlerine rağmen, Türk futbolunda tam olarak yerini sağlamlaştıramamış olması, Malatya spor camiasında da genç teknik adama tereddütlü bakışların çoğalmasına neden olmuştu. İrfan Buz, verdiği pozitif mesajların içine koyduğu iddialı cümleler, başını çok ağrıtacak gibi dursa da, bu süreçte hep altından kalkmasını bildi.

VARTAŞ ELAZIĞ GALİBİYETİ CAMİAYI YENİDEN KENETLEDİ

Özellikle deplasmanda ezeli rakip Vartaş Elazığspor'dan alınan galibiyet hem oyuncuları hem de camiayı yeniden kenetlerken, üst üste alınan iki mağlubiyet bile kimsenin inancını kırmadı. 3 maçlık galibiyet serisi İrfan Buz'un kısıtlı kadroyla neler yapabileceğini göstermeye yetiyordu. Karşıyaka galibiyetiyle deplasmandan en fazla puan toplayan takım unvanına kavuşan Yeni Malatyaspor'da şimdilerde play-off hesapları yapılmaya başlandı.

Kendisinden önce 7 maçta sadece 1 kez galip gelen takıma, 24 maçta 11 galibiyet aldıran İrfan Buz performansıyla meslektaşlarının çoğunu geride bıraktı.

İrfan Buz yönetimindeki Yeni Malatyaspor'un aldığı galibiyetler ise şöyle:

8. Hafta

Giresunspor: 1 - Yeni Malatyaspor: 2

10. Hafta

Balıkesirspor: 1 - Yeni Malatyaspor: 0

11. Hafta

Şanlıurfaspor: 0 - Yeni Malatyaspor: 2

12. Hafta

Yeni Malatyaspor: 3 - Kayseri Erciyesspor: 1

13. Hafta

Altınordu: 0 - Yeni Malatyaspor: 1

15. Hafta

Karşıyaka: 0 - Yeni Malatyaspor: 1

21. Hafta

Yeni Malatyaspor : 1 - Karabükspor: 0

22. Hafta

Vartaş Elazığspor: 0 - Yeni Malatyaspor: 3

25. Hafta

Yeni Malatyaspor: 2 - Giresunspor: 1

27. Hafta

Yeni Malatyaspor: 1 - Balıkesirspor: 0

28. Hafta

Yeni Malatyaspor: 2 - Şanlıurfaspor: 1

29. Hafta

Kayseri Erciyesspor: 0 - Yeni Malatyaspor: 2

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim