• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Alima Yeni Malatyaspor’un Kiralık Gençleri Dönüyor

Alima Yeni Malatyaspor’un Kiralık Gençleri Dönüyor
İlk kez Mustafa Uğur döneminde A takıma alınarak profesyonel imza attırılan Malatyalı genç oyuncular şu günlerde isimlerinden övgüyle söz ettiriyor.

İlk kez Mustafa Uğur döneminde A takıma alınarak profesyonel imza attırılan Malatyalı genç oyuncular şu günlerde isimlerinden övgüyle söz ettiriyor. Liglerin ilk yarısında Alima Yeni Malatyaspor forması giyen Burak Kavlak, Ferhat Canlı, Abdulsamet Damlu ve Furkan Pekşen sarı-kırmızılı kulübün kararıyla devre arasında 3. Lig 3. Grup takımlarından Sandıklıspor'a kiralanmıştı. Küme düşmeme mücadelesi veren ve teknik direktörleri Cafer Aydın ile Selim Özer'in istifasından sonra zor şartlar altında lige tutunmayan çalışan ege temsilcisi geçtiğimiz hafta aldığı Manavgat beraberliği sonrası küme düştü. Haftalar öncesinden küme düşmesine kesin gözüyle bakılan Sandıklıspor, Furkan Pekşen, Ferhat Canlı ve Burak Kavlak'ın 90 dakika forma giydiği maçta Tavşanlı Linyitspor ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmada atılan tek gol de ise yüzde yüz Malatya imzası vardı. Orta sahada Furkan Pekşen'in başlattığı atakta topla sol çizgiye inen Ferhat ortasını Burak Kavlak ile buluşturunca genç forvet savunma ve kaleci arasından kafayla topu rakip ağlara yolladı. Sandıklıspor'un Dersimspor ile oynanan son iç saha maçında da yine bir kafa golüne imza atan 19 yaşındaki Burak, ligin ilk yarısında U21 takımıyla çıktığı 13 maçta 5 gol kaydetmişti. Bu sezon toplam 7 gole imza atan genç oyuncu sezon sonu yeniden Alima Yeni Malatyaspor'a dönecek. Sarı kırmızılı kulüple 2017'ye kadar sözleşmesi bulunan Kavlak ile ilgili Teknik Direktör İrfan Buz geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, "Gitmesini hiç istememiştim. Kadromuzda olsa ondan zaman zaman yararlanabilirdik. Hava hakimiyeti, oyun bilgisi ve fiziksel dayanıklılığı gayet iyi durumdaydı" demişti.

3 hafta sonra tamamlanacak ligde kaleci Abdulsamet Damlu 5, Burak Kavlak 8, Ferhat Canlı 9, Furkan Pekşen ise 3 maçta forma giydi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim