• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Alıcık; “Türkiye her zaman mazlumların ve mağdurların yanında olmuştur”

Alıcık; “Türkiye her zaman mazlumların ve mağdurların yanında olmuştur”
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, kimsenin ayrımcılığa tabi tutulmadığı, herkesin inandığı gibi yaşayabildiği, fikirlerini özgürce ifade edebildiği...

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, kimsenin ayrımcılığa tabi tutulmadığı, herkesin inandığı gibi yaşayabildiği, fikirlerini özgürce ifade edebildiği bir dünya için yılmadan gayret gösterenlerin günü olan 10 Aralık İnsan Hakları Gününü kutladı.

Başkan Alıcık, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, doğuştan gelen hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasına yönelik uluslararası mutabakatı temsil eden İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 68 yıl önce bugün kabul edildiğini belirtti.

Başkan Alıcık mesajının devamında ; "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 68 yıl önce bugün, 10 Aralık 1948 tarihinde, ilan edilmiştir. Beyannameyi ilk imzalayan ülkelerden biri olarak Türkiye, temel hak ve özgürlükler ile insan onurunu yüceltmeyi en güçlü ahlaki referans ve vecibe olarak kabul etmektedir. Ülkemiz sadece kendi vatandaşlarının değil, dünyanın tüm coğrafyalarında ötekileştirilen ve zulme uğrayan mazlumların ve mağdurların yanında olmuştur, olmayı sürdürecektir. Türkiye'de kökenleri, inançları veya fikirleri ne olursa olsun tüm vatandaşlarımız milletimizin eşit ve saygın fertleridir. Bireysel farklılığımız zenginliğimiz, ortak kimliğimiz gücümüzdür. Türkiye, insanı için gerçekleştirdiği son dönemdeki sayısız reformlar ile birlikte hem devlet ile halkı arasındaki gönül köprüsünü güçlendirmiş, hem de hak arama bilincini tüm toplum bazında yaygınlaştırmıştır. "İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın" prensibi ile kökleşen yönetim geleneğimiz, çağın en yüksek hukuk standartları ile günümüz Türkiye'sinde yeniden hayat bulmaya başlamıştır. Ülkemizde hak arama bilincinin ve haklara saygılı olma düşüncesinin yaygınlaştırılması, hak ve hürriyetlerin dili, dini, ırkı, rengi, düşüncesi, cinsiyeti ne olursa olsun herkes için olduğu gerçeğinin sadece sözü ile değil, özü ile de kabul edilip yaşatıldığı bir dünyaya ulaşılmasını temenni ediyorum. Her insanın sahip olduğu önem ve değeri sonuna kadar hissedebildiği, insanın insanca yaşayabildiği; insanın insana, hayvana, doğaya zulmetmediği, barış dolu bir dünya dileklerim ile tüm insanların ve hemşerilerimin 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutluyor, tüm insanlık için hayırlara vesile olsun diyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim