• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Alican Önlü İçin Fezleke

Alican Önlü İçin Fezleke
Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı Hazırlık Bürosu, HDP Milletvekili Alican Önlü için "Terör örgütü propagandası yapmak", "Örgüt üyeliği" ve "Kanuna...

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı Hazırlık Bürosu, HDP Milletvekili Alican Önlü için "Terör örgütü propagandası yapmak", "Örgüt üyeliği" ve "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma" iddiasıyla hazırladığı iki fezlekeyi, TBMM başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderdi. Fezlekede 25. dönem milletvekili olan Önlü'nün Anayasanın 83. maddesine göre "dokunulmazlığının kaldırılması" istendi.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı Hazırlık Bürosu tarafından düzenlenen ilk fezlekede, HDP Milletvekili Alican Önlü'nün "Silahlı Terör Örgütü Kurma ve Yönetme, Dağılma Sırasında Silah veya Araçlarla Mukavemet Etme, Cebir Veya Tehdit Kullanarak Eğitim ve Öğretime Engel Olma, Terör Örgütü Propagandası Yapma" suç kayıtlarının bulunduğu belirtildi. 4 Eylül 2015 günü Tunceli merkez Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi Amirliğine yönelik bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan silahlı ve bombalı saldırı sonucu öldürülen teröristleri sahiplendiği, olay yerinde görevli polis memurlarına ve güvenlik görevlilerine karşı tehditkar ve kışkırtıcı tavır sergilediği, teröristlerin ambulans ile alınarak hastaneye götürülmeleri için yoğun çaba sarf ederek ambulansın olay yerine gelmesini ve ambulansa konulmasına bizzat iştirak ettiği, çevrede bulunan grubu tahrik ederek yasa dışı slogan atmasını sağlayarak terör örgütünün propagandası yaptığı, Tunceli Devlet Hastanesinde ölen Baran Çetinkaya isimli teröristin 10 Eylül 2015 günü Tunceli Cemevi'nde yapılan cenaze törenine katılarak yakasına PKK/KCK terör örgütünün sözde bayrağında kullanılan yıldız amblemini ve ölen teröristin resmini takarak PKK/KCK terör örgütüne üye olmak suçlarını işlediğinin değerlendirildiği anlaşılmıştır."

Fezlekede, yasama dokunulmazlığı bulunan Önlü'nün iddiaya konu suçlama nedeniyle soruşturma yapılıp yargılanabilmesi yasama dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi.

İKİNCİ FEZLEKE "KANUNA AYKIRI TOPANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEME, YÖNETME VE BUNLARIN HAKETLERİNE KATILMAKTAN"

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı Hazırlık Bürosu tarafından hazırlanan bir başka fezlekede ise; HDP Milletvekili Alican Önlü'nün 28 Ağustos 2015 günü Nazımiye ilçesinde meydana gelen terör saldırısı esnasında ölü ele geçirilen ve Tunceli Cemevinde cenaze töreni düzenlenen Tolga Özdenk'in cenazesine katıldığı, cenazede yaptığı konuşmada örgüt mensubunu övdüğü ifade edildi. Fezlekede ayrıca, Önlü'nün kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma suçu nedeniyle soruşturma yapılıp yargılanabilmesi için yasama dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim