• BIST 9456.73
  • Altın 2494.268
  • Dolar 32.5942
  • Euro 34.7914
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Alibaba’ya Yerli Rakip Geliyor

Alibaba’ya Yerli Rakip Geliyor
Türk ürünlerinin kalitesi ve çizgisini Avrupa, Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika'daki birçok ülkeye taşımayı amaçlayan PROFDO.com e-ticaret platformu, Türk...

Türk ürünlerinin kalitesi ve çizgisini Avrupa, Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika'daki birçok ülkeye taşımayı amaçlayan PROFDO.com e-ticaret platformu, Türk üreticisinin dünyaya açılan penceresi olmayı hedefliyor.

Profdo, toptancıları, parakendecileri, üreticileri, mağazacıları ve e-ticaret sektörüne adım atmak isteyen bütün işletme ve markaları bir araya getirmek üzere 2016 yılında Profsin İletişim Teknolojileri tarafından kuruldu.

Profdo'nun en önemli misyonunu; yerli üretimi teşvik etmek ve bu üretimi uluslararası pazarda, pazarlama yollarını araştırıp yerli sermayeye katkı sağlamak ve bu alanda vazgeçilmez bir e-ticaret portalı olmak olarak açıklayan kurucu Sami Temür, hedeflerinin sene sonu itibariyle 3 kıtada satış yapmak olduğunu belirtti.

Giriş yaptıkları Rusya pazarında başarılı sonuç elde ettiklerini söyleyen Temür, ilk etapta Rusya'da belirli bir ciro hedeflediklerini ve ardından Ortadoğu'daki ülkelere açılmak istediklerini söyledi. Aynı zamanda Türkiye'deki perakendecileri sisteme dahil ederek yurt dışına satış yapabilecekleri bir temel sağlayacaklarını ileten Temür, şuan 50'den fazla markada binden fazla ürün çeşidi ile devam ettiklerini söyledi.

Profsin'in, "profdo.com" girişimiyle de kısa vadedeki hedefi Türkiye'deki toptancı, üretici ve mağazacıların bir araya geldiği bir portal oluşturup, bu portalı uzun vadede tüm dünyaya yaymaktır.

Uluslararası pazarda edindiği tecrübe ışığında binlerce ürünü çok dilli pazarlama stratejisi, müşteri memnuniyeti odaklılığı ve inovasyonla birleştirerek güvenli bir ortamda tüketiciye sunmuştur. Özellikle yerli üreticilerin uluslararası pazarda yaşadığı yabancı dil sorununa, çok dilli pazarlama yöntemi ile çözüm getirilmiştir. Bu sayede Türk üreticilerinin uluslararası pazarda yaşadığı birçok zorluk aşılmıştır.

Yurt dışından müşterilerinin olduğunu ve bu ticareti dijital dünyaya taşıyarak çok daha hızlı bir şekilde hareket etmek istediklerini anlatan Dijital Pazarlama Yöneticisi Onur Otyakmaz da, 2016'nın ikinci yarısı itibariyle içerik pazarlamasına yatırım yapacaklarını söyledi. Bununla birlikte Inbound Pazarlama'nın B2B alanında faaliyet gösteren şirketler için olmazsa olmaz olduğunu belirten Otyakmaz, dijitalde düzenli bir büyüme sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

Profdo.com, her ne kadar tekstil alanındaki yenilik ve moda trendleriyle yayın hayatına başlamış olsa da, ileri ki dönemlerde birçok sektörde hem toptancı hem de perakendecinin vazgeçilmez adresi olma yolunda emin adımla ilerliyor. Tekstilden mobilyaya, kozmetikten elektroniğe birçok alanda faaliyet göstermek üzere çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Alibaba’ya Yerli Rakip Geliyor

Alibaba’ya Yerli Rakip Geliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim