• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Aliağa’da Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kuruluyor

Aliağa’da Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kuruluyor
Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği'nin yeni başkanı İbrahim Erdemir ve dernek yönetim kurulu üyeleri, engelli aileleri ve basın mensuplarıyla kahvaltıda...

Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği'nin yeni başkanı İbrahim Erdemir ve dernek yönetim kurulu üyeleri, engelli aileleri ve basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.

Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği'nin yeni başkanı İbrahim Erdemir ve dernek yönetim kurulu üyeleri, bir kahvaltı programı düzenledi. Programda basın mensupları ve engelli aileleriyle buluşan Erdemir ve yönetim kurulu üyeleri, sorunları masaya yatırdı. El becerileri kurslarından sosyal katılım projelerine kadar geniş bir alanda engelleri aşmak istediklerini ifade eden başkan Erdemir, "Projenin amacı engelli ve engelli yakını bir bireyin sosyal yaşama aktif olarak katılımını sağlamak, kendini diğer bireyler gibi toplumun bir parçası olarak görmesini amaçlamaktadır. Engelli bir bireyin engelsiz bir yaşama, işe, istihdama ve diğer bireyler gibi tam donanımlı hale gelebilmesini desteklemek, engelinin diğer bilgi, gerekse sosyal-kültürel alanda kendini geliştirebileceği amacıyla kurulacak bir ön hazırlık projesi olduğunu, engellilerin hem fiziksel hem de ruhsal durumlarını iyileşmesine katkıda bulunacak spor faaliyetlerinin, aynı zamanda takım ruhu ile Aliağa halkı ve engellileri birlikteliğini hedeflemektedir. Bunun ilk uygulaması olarak Aliağa engelliler tekerlekli sandalye basketbol takımı kurulacaktır. Şimdiye kadar desteklerini hiç esirgemeyen Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Belediyesi, siyasi ilçe başkanları ile meclis üyelerine siz değerli basın mensuplarına ve Aliağa halkına teşekkür ederim" dedi.

Kendisinin de bir engelli olduğunu ifade eden Avukat İrfan Medet Akpınar ise, "Engellimiz var; ama spor yapan engellimiz yok" diyerek şöyle devam etti:

"Derneğe kayıtlı olan ve olmayan ama her zaman yanımızda olan yüzlerce Aliağalılar var. Aliağalılar bu farkındalığı yaşayan bir toplum olarak engellilerin hakkına saygı duyuyorlar ve gittikçe bu farkındalık büyüyor. Ancak biz bu büyüme sürecinde biraz bazı sosyal aktivitelerden geri kaldık. Bu konuda da öncelikle projeleri ve aktiviteleri gündeme getirerek basınla paylaşmak istedik. Ben şuna değinmek istiyorum; Aliağa'da engellimiz var ama spor yapan engellimiz yok. Çok büyük hedeflerimiz yok. Öncelikle bu konuda takım oluşturmak için bir maliyet var, bu sıkıntıyı aşmamız gerek."

Aliağa’da Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kuruluyor

Aliağa’da Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kuruluyor

Aliağa’da Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kuruluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim