• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Aliağa’da Huzur Toplantısı

Aliağa’da Huzur Toplantısı
Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından halka sunulan güvenlik hizmetlerinin etkinliğinin artırılması, verilen hizmet memnuniyetinin yükseltilmesi...

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından halka sunulan güvenlik hizmetlerinin etkinliğinin artırılması, verilen hizmet memnuniyetinin yükseltilmesi ve güvenli yaşama toplumun bütün kesimlerinin katılmasının sağlanması amacı ile huzur toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya mahalle muhtarları, Müftülükte görevli İmam ve müezzinler, okul müdürleri ve yöneticileri, sanayi kuruluşlarının sivil savunma müdürleri, koruma güvenlik müdür ve amirleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ökkeş Mutlu teknolojinin gelişerek değiştiğini ve bazı değişimlere yetişmenin mümkün olmadığını belirterek, "Değişmeyen bir olgu var o da insan. İnsan olgusu en başta da aynıydı yine aynı. Bugün memleketimizde refah varsa bundan hepimiz nasipleniyoruz eğer sıkıntı varsa bizde nasibimizi alıyoruz. O halde sadece polise, askere veya diğer kurumlara yükü bindirmeden paylaşımcı olup bir takım sorumlulukları da üstlenmemiz gerekiyor. Bunun yapılabilmesi içinde aramızdaki diyaloğu sıkı tutmak, sürekli hale getirmek ve daha samimi bir hava içinde olmamız gerekiyor" dedi.

"HERKESİN VİCDANI KENDİ POLİSİDİR"

Türkiye'deki polis ve ekipman sayısının belli olduğunu ve her sokağa polis dikilemeyeceğini belirten Mutlu, "Bizde veciz bir söz vardır, herkesin vicdanı kendi polisidir. İşin doğrusu her sokağa bir polis dikmek matematiksel olarak da mümkün değil, çünkü Türkiye'deki polis ve ekipman sayısı bellidir. Ancak oraya sahiplenen vatandaşlar olursa işte orada her bir sokakta bir polisimiz varmış gibi olur" diye konuştu.

Konuşmanın ardından toplantıya katılanlara terörle mücadele kanunu kapsamına giren suçların önlenmesinde, aydınlatılmasında yapılacak çalışmalar, hırsızlık olaylarına karşı alınması gereken tedbirler, telefonla dolandırıcılık olaylarında vatandaşların aydınlatılması, bilgilendirilmesi ve yapılması gereken çalışmalar ile ilgili bilgi verildi.

Aliağa’da Huzur Toplantısı

Aliağa’da Huzur Toplantısı

Aliağa’da Huzur Toplantısı

Aliağa’da Huzur Toplantısı

Aliağa’da Huzur Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim