• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Aliağa’da Av Yasağı Başladı

Aliağa’da Av Yasağı Başladı
Su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ gereği İzmir iç sularda su ürünleri genel av yasağı başladı.

Su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ gereği İzmir iç sularda su ürünleri genel av yasağı başladı.

Başta sazan olmak üzere kadife, şiraz, yayın ve tatlı su kefali avcılığını yasaklayan tebliğ Aliağa'nın Bozgöl Göleti ile Güzelhisar ve Kunduz çayını da kapsıyor. Balıklara en az bir kere üreme imkanı vermek amacıyla 1 Mart itibariyle başlatılan avlanma yasağı; İzmir'de Melez Çayı, Ildırı Çayağzı, Alaçatı Azmağı, Gediz Nehri, Düzce Azmağı, Ürkmez-Karakoç Deresi Azmağı, Küçük Menderes Akarsuyu, Balıklıova Kocadere Azmağı, Pamucak Çayı, Bakırçay ve Gümüldür Çayı'nda uygulanıyor.

AV MALZEMESİ BULUNDURMAK YASAK

Sürdürülebilir balıkçılık için vatandaşların av yasaklarına mutlak riayet etmesi gerektiğini ve yasak döneminde avcılık yapıldığının görülmesi halinde yapılan ihbarların vatandaşlık görevi olduğunu bildiren Aliağa İlçe Tarım Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Cengiz Aker, "Avlanma yasağı 1 Haziran'a kadar sürecek. Bu süre zarfında Bozgöl Göleti, Güzelhisar ve Kunduz Çayı'na amatör avcılık veya vatandaşların av araçlarını bulundurması veya kullanması yasaktır. Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter, sepet ve her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) kullanmasının yasak olduğu vatandaşlarımızca bilinmelidir" dedi.

YASAL İŞLEM YAPILACAK

Yasaklara uymayanlar hakkında yasal işlem yapıldığını sözlerine ekleyen Su Ürünleri Mühendisi Cengiz Aker, "Av yasağı döneminde avcılık yapanların tespit edilmesi durumunda yasal işlem yapılıyor. Buna göre; 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamına giren kabahatler hakkında tutanak tutuluyor. Kabahatte kullanılan istihsal vasıtalarına ve elde edilen su ürünlerine el konuluyor ve 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun Ek-3'üncü maddesinde yer alan hükümler çerçevesinde idari para cezası kesilerek idari işlem başlatılıyor" diye konuştu.

Aliağa’da Av Yasağı Başladı

Aliağa’da Av Yasağı Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim