• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ali Serim: “Uluslararası yatırımcılar mesaj bekliyor”

Ali Serim: “Uluslararası yatırımcılar mesaj bekliyor”
Strateji ve Finans Uzmanı Ali Serim, uluslararası yatırımcıların Türkiye'den beklediği bir takım mesajlar olduğunu belirterek, bir iletişim stratejisi...

Strateji ve Finans Uzmanı Ali Serim, uluslararası yatırımcıların Türkiye'den beklediği bir takım mesajlar olduğunu belirterek, bir iletişim stratejisi belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Fin-AS Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı, Strateji ve Finans Uzmanı Ali Serim, uluslararası yatırımcıların Türkiye'den beklediği bir takım mesajlar olduğunu belirtti. Ali Serim, Türkiye'ye karşı bazı güçlerce yürütülen karalama kampanyalarının olduğu söyleyerek, "Bu ortamda uluslararası yatırımcıların görmek istediği, görseler dahi altının kuvvetlice çizilmesi bekledikleri hususlar var. Öncelikle Türkiye'de hukuk üstünlüğü ilkesinin standartları konusunda uluslararası yatırımcı güvende hissetmek istiyor. Bu noktada bir iletişim stratejisinin geliştirilmesi çok önemli. Malum olanı zaten bilmeliler diyemeyiz. Standartlarda iyileştirmeye gidilmesi elzem fakat bu iyileştirilmelerin doğru bir şekilde iletişimi yapılmadığı takdirde olumlu etkileri geç görülecektir. Yargının şeffaflığı ve uluslararası kabul gören normlara uyumu arttırılırken doğru ve hızlı bir şekilde ilgili bilgilendirmelerde uluslararası kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Bir diğer husus demokrasinin ülkemizde köklü bir geçmişi olduğunun vurgulanması gerekliliğidir" dedi.

"TÜSİAD, MÜSİAD, DEİK ve YASED iletişimde daha aktif rol oynamalıdır"

Demokrasi konusunda Türkiye'nin örnek bir ülke olduğunun altını çizen Serim, "Türkiye Demokrasi Tarihi birçok ülkenin demokrasi ile tanışmasından eskidir. Hele bölgemiz düşünüldüğünde Türkiye örnek ülkedir. Bunu unutmuş veya unutturmak isteyenlere karşı doğru bir iletişim yapılmadığını gözlemliyorum. Türkiye'de her vatandaş gerekli şartları yerine getirmesi durumunda parti kurabilir, çeşitli görevler için aday olabilir ve demokrasi yarışına dahil olabilir. Keza demokratik ve şeffaf seçimler konusunda iyi işleyen bir sistemimiz mevcut. Önemli kitlelerce okunan yabancı gazetelerde aksi yönde neşriyatlar oldu. Ülkemiz için hak etmediği ithamlarda bulunuldu. Sivil Toplum Örgütleri bu noktada daha aktif olmalı ve dünyaya gerçekleri duyurma konusunda çalışma yapmalılar. Son olarak da Olağanüstü Hal konusunda uluslararası yatırımcılar tedirgin. Jeopolitik gelişmelerin haklı bir gerekliliği olduğu kanaatindeyim fakat başta kelime olarak uluslararası yatırımcıyı rahatsız ettiği bir gerçek. Diliyorum bu durumu mecburi kılan şartlar hızla normalleşecek ve normale dönülmek suretiyle yatırımcı psikolojisi daha iyi yönetilebilecektir. TÜSİAD, MÜSİAD, DEİK ve YASED bu konuların iletişiminde daha aktif rol oynamalıdır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim