• BIST 9672.8
  • Altın 2501.202
  • Dolar 32.5876
  • Euro 34.8634
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Ali Kırca Çocukların Demokrasi Bahçesi’ne Konuk Oldu

Ali Kırca Çocukların Demokrasi Bahçesi’ne Konuk Oldu
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında Bahçeşehir Okulları'nda söz hakkının sadece çocuklarda olduğu bir tartışma programı...

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında Bahçeşehir Okulları'nda söz hakkının sadece çocuklarda olduğu bir tartışma programı gerçekleşti. Moderatörlüğünü Ali Kırca'nın yaptığı Çocukların Demokrasi Bahçesi isimli programda Atatürk'ün çevre duyarlılığı ile sanat, spor ve bilime bakış açısı konuları konuşuldu.

Televizyon programcısı Ali Kırca, Bahçeşehir Okulları'nda düzenlenen Çocukların Demokrasi Bahçesi isimli tartışma programının moderatörlüğünü yaptı. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda söz hakkı sadece çocuklardaydı. Etkinlikte konuşan Bahçeşehir Okulları İlkokul Koordinatörü Gülistan Ekiner, "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası etkinlikleri içerisinde Bahçeşehir Okulları'ndan 800 civarında 4. sınıf öğrencisiyle birlikte bir açık oturum düzenliyoruz. Konumuz hem çok güncel hem de Atatürk "ün çevre, sanat ve spora bakışı konularını kapsıyor. Üzerinde hassasiyetle durduğumuz konu başlıklarını Moderatörümüz Ali Kırca ile paylaştık ve böyle bir etkinliği gerçekleştirdik. Çevre bilinci bizim için çok önemli, öğrencilerimizle bu konularda çok sohbet ettik. Bu yıl kurumumuzun teması da zaten "çevre ve sürdürülebilirlik" dedi. Program akışındaki bir diğer etkinliği de anlatan Ekiner, "Bunun yanı sıra Nobel Ödülü alan bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın da memleketi olan Mardin'deki kampüsümüzde Prof. Dr. Aziz Sancar adına bir kütüphane açtık ve birazdan canlı bağlantı kurarak Mardin'deki öğrencilerimizin de duygu ve düşüncelerini alacağız. Umudumuz; öğrencilerin bu konularda daha fazla bilinçlenmeleri. Bu yaşlar onlar için çok önemli çünkü daha fazla soyut düşünebiliyorlar ve bilgilerini ilişkilendirebiliyorlar. Bu anlamda çok güzel bir etkinlik olacağını onlarda da iz bırakacağınız tahmin ediyoruz. Atatürk'ün ayak izlerinden yürümemiz gerektiğini bir kez daha vurgulayacağız" açıklamalarında bulundu.

Konuşmacılardan biri olan Bahçeşehir Okulları Ümraniye 4. sınıf öğrencisi Ece Vural ise "Bugün bir açık oturum düzenleyeceğiz. Ali Kırca ile konuşacağız. Bize sorular soracak biz de onları cevaplayacağız. Çocukların demokrasi bahçesi ile ilgili konuşacağız. Çok heyecanlıyız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim