• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Ali İsmail Korkmaz davasında gerginlik

Ali İsmail Korkmaz davasında gerginlik
Eskişehir’deki Gezi Parkı olayları sırasında polis ve bazı sivil vatandaşların dayağıyla öldüğü iddiasıyla açılan Ali İsmail Korkmaz davasının ikinci duruşması görüldü. Davada küfür gerginliği yaşandı.

Eskişehir’deki Gezi Parkı olayları sırasında polis ve bazı sivil vatandaşların dayağıyla öldüğü iddiasıyla açılan Ali İsmail Korkmaz davasının ikinci duruşmasına, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Davada küfür gerginliği yaşandı.

Tanık Semih Berkay Yapıcı, ifadesinin ardından mahkeme salonundaki sanıkları yüzünden teşhis etti. Tanık Yapıcı, sanıklardan Mevlüt Saldoğan, Hüseyin Engin ve Şaban Gökpınar’ın Ali İsmail’i darp edenler, Ebubekir Harlar’ın Ali’yi yere düşüren, fırıncılar İsmail Koyuncu ile Ramazan Koyuncu’nun da dövenler arasında olduklarını teşhis etti.

Yapıcı’nın Ekşi Sözlük’ten paylaştığı olay gününü anlattığı sözleri okunurken ortalık birden karıştı. Polislerin, olay anında Ali İsmail Kormaz için ‘Sen hala burada mısın o….u ç….u’ şeklinde küfür ettiğinin nakledildiği cümlenin okunduğu sırada Kormaz’ın avukat abisi Gürkan Korkmaz ayağa kalkıp sanıklara dönerek “Kim o…u ç….u?’ diye bağırdı. Av. Korkmaz daha sonra kısa süreliğine salondan çıkartıldı.

Müdahil avukatların talebi üzerine, ekmek fırınının güvenlik kamerasından alınan ve cihaza format atılmadan önce yedeklenen görüntüler izlettirildi. Tanık Yapıcı, teşhislerini bir de görüntüler üzerinden tekrarladı. Daha sonra mahkemeye 45 dakika ara verildi.

OLAY

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümü 1. sınıfta okuyan Ali İsmail Korkmaz (19), Gezi Parkı eylemlerine katılmış ve protestolar sırasında ağır olarak yaralanmıştı. Korkmaz, tedavi gördüğü hastanede 38 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti. Polis ve siviller tarafından dövülerek öldürüldüğü iddiasıyla dava açıldı. Davada, polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu Muhammet Vatanseven, fırın işçisi Ebubekir Harlar tutuklu, polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut tutuksuz olarak yargılanıyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim