• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 17 °C

Ali İsmail Korkmaz davası başladı

Ali İsmail Korkmaz davası başladı
Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Kayseri'de başladı.

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Kayseri'de başladı.

Salon yetersizliğinden dolayı eski adliye binasındaki 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09.15'te başlaması gereken duruşma, yoğunluk nedeniyle saat 10.00'da başladı.

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, adliye salonuna girerken avukatlar ve salondakiler tarafından alkışlandı.

Elinde oğlunun fotoğrafını taşıyan Korkmaz, ağlayarak "İsmailimi de getirdim" dedi.

Oğlunun fotoğrafını sanıklara gösteren anne, "Nasıl kıydınız Alime, annenizin yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Bu çocuk size ne yaptı, çocuklarınızı mı dövdü?" diye sordu.

Sanıkların etrafındaki polislere de tepki gösteren anne Korkmaz, "Koruyun arkadaşlarınızı, yüzümüze bakmasınlar. İsmailimi değil Alimi getirdim" diye konuştu.

Duruşmada, 5'ü tutuklu 8 sanık ile taraf avukatları hazır bulundu. 

Bu arada Ali İsmail Korkmaz'ın ailesine destek vermek amacıyla 300'e yakın avukatın duruşmayı izlediği öğrenildi. 

Duruşmaya ara verildi

Salondakiler, üzerinde silah bulunduğu iddia edilen ve kendisinin uzman çavuş olduğunu belirten kişi ile sivil polis olan iki kişiyi üstlerinde silah olduğu gerekçesiyle linç etmeye çalıştı.

Sivil polisler, salondaki milletvekillerini koruma amacıyla salonda olduklarını dile getirirken, daha sonra dışarıya çıkarıldı.

 Mahkeme heyeti, kimlik tespiti yapılması için duruşmaya ara verdi.

Duruşmayı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un yanı sıra bazı milletvekilleri de takip ediyor. 

Güvenliği 500'ü il dışından olmak üzere 2 bin 30 polis, 3 TOMA, 1 panzer ve Emniyet Genel Müdürlüğüne ait bir helikopter sağlıyor.

http://www..istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim