• BIST 9733.46
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Ali İsmail Korkmaz Davası 12 Mayıs'a Ertelendi

Ali İsmail Korkmaz Davası 12 Mayıs'a Ertelendi
Dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın davası 12 Mayıs tarihine ertelendi. Savcı, polis Yalçın Akbulut için tutuklama talep etti, mahkeme reddetti.

Eskişehir'de Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın Kayseri'deki davası 12 Mayıs'a ertelendi. Savcı, tutuksuz yargılanan polis Yalçın Akbulut hakkında tutuklama talep ederken mahkeme savcının talebini reddetti.Kayseri'deki dava 14 saat sürdü.

''KATILAN OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI"

Ali İsmail Korkmaz davasında Korkmaz ailesinin avukatları sanık anlatımlarında tutuksuz polis Yalçın Akbulut'un da katılan olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Savcı, Akbulut'un tutuklanmasını talep etti.

SALDOĞAN VE AKBULUT İŞARET EDİLDİ

Sanıkların bir kısmı Ali İsmail Korkmaz'ı görmediklerini söylerken, bir kısmı da "Ayağımla dürttüm, vurmadım", "Ayağına vurdum" gibi ifadelerde bulundu. Kimi ifadelerde sanık Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut işaret edildi.

"İFADELERLE NET ŞEKİLDE BELLİ, AKBULUT'TA OLAYA KATILMIŞTIR"

Sanıkların sorgusu ve Korkmaz ailesinin ifadelerinin ardından söz alan Korkmaz ailesi avukatları tutuksuz polis sanıkların da tutuklanmasını talep etti. Avukat Ayhan Erdoğan "Sanık anlatımları polis Yalçın Akbulut'un da katılan olduğunu ortaya çıkardı. Burada net ifadelerle belirttiler." dedi.

SAVCI TUTUKLAMA TALEP ETTİ

Savcı, Korkmaz ailesinin avukatlarının 'menfaat çatışması' olduğundan her sanığa bir avukat atanması talebi yönünde mütalaa verdi ve tutuksuz polis sanık Yalçın Akbulut'un tutuklanmasını talep etti.

AVUKATLAR KORKMAZ'IN İLAÇLARINA DİKKAT ÇEKTİLER

Sanıklar, tutuksuz yargılanma talebinde bulundu. Sanık avukatları görüntülerde darp edilen kişinin Ali İsmail olup olmadığının belirlenmediğini söyledi, Ali İsmail'in kullandığı ilaçlara dikkat çekti.

ALİ İSMAİL'İN BABASINDAN AÇIKLAMA

Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz, "Bugün burada katillerin yakalanması bir umut gördük, devamı da gelecek ve diğer hepsi de yargılanacaktır. İnşallah onlar da cezalarını çeker" dedi.

Korkmaz, duruşma sonrası adliye çıkışında yaptığı açıklamada, davanın Kayseri'ye getirildiğini ve Kayseri'de gerçeklerin görüldüğünü söyledi.

"İNSANLIK HİSSİNİ GÖRDÜK"

Aileyi sahiplenenlerin, unutmayan ve yanlarında duranların kendini gösterdiğini ifade eden Korkmaz, "Avukatlar görevlerini yüzde yüz yerine getirmiştir. Bizi savunan avukatların içlerinde insanlık hissi ve iyilik vardı, Yürekleri haksızlığa dayanmıyor onun için buradaydılar. Bizim yanımızda olan herkes onun için buradaydı, hepsine teşekkür ediyorum. Bugün burada katillerin yakalanması bir umut gördük, devamı da gelecek ve diğer hepsi de yargılanacaktır. İnşallah onlar da cezalarını çeker" diye konuştu.

"ELBET HESAP SORACAĞIZ"

Anne Emel Korkmaz da "Elbet bir gün katillerden hesap soracağız. Ali İsmail'e öyle bir hesap verecekler ki ben buna inanıyorum. Herkese yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum" dedi.

"MUTLAKA HÜKÜM GİYECEKLER"

Ailenin avukatlarından Ayhan Erdoğan, Ali İsmail Korkmaz'ın ciddi bir duruşması olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Sanıkların gerçekten kurtulma ümidinin olmadığı, delillerin faillerin kendileri olduğu ve kasten adam öldürmeyle ilişkili de ciddi delillerin olduğu mahkemede ortaya çıktı. Hatta tutuksuz sanıkların tutuklanması gerektiği konusunda en azından savcılık makamında bir intiba doğdu. Bizim kanaatimiz: savunma olarak mutlaka ve mutlaka bu yargılamanın sonunda buradaki faillerin hüküm giyeceği. Ancak bunlarla sınırlı kalacak değiliz. Bunları azmettirenler var. Bunları azmettirenlere ilişkin olarak da bizim yargılama sürecinde mutlaka çalışmalarda ortaya çıkarmak için çabamız olacak. Yine gerek Eskişehir Valisi, Eskişehir Emniyet Müdürü İçişleri Bakanı gerekse başbakanın bu olayda sorumluluğunu er veya geç ortaya koyacağız ve onları da mutlaka yargı önüne çıkartacağız. Düşüncemiz budur."

"DAVANIN SAHİPSİZ BIRAKILMAYACAĞINI GÖRDÜK"

Ailenin diğer avukatı ve Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Aslan ise Yaklaşık 4 parçadan oluşturulan bu davanın ilk duruşmasının görüldüğünü dile getirerek şunları belirtti: "Bugün Türkiye'nin çeşitli illerinden İstanbul'dan, Ankara'dan, Eskişehir'den, Hatay'dan, Bursa Adana'dan veKayseri'den birçok meslektaşımız davayı izledi. 150'nin üzerinde avukat arkadaşımız bu davaya katıldı. Toplumsal muhalefet, çeşitli demokratik kitle örgütleri, avukat örgütleri, barolar bu davanın sahipsiz olmayacağını, nereye götürülürse götürülsün davanın takipçisi olacağını gösterdi."

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davayı izlemek için, çeşitli illerden Kayseri'ye 38 otobüs ve 5 minibüsle 2 bin kişilik grubun geldiği bildirildi.

Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Gezi Parkı odaklı olayları destek amacıyla Eskişehir'de meydana gelen olayda yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın duruşmasının 3 Şubat 2014'te Kayseri'de eski adliye binasında yapıldığı anımsatıldı.

ARAMA YAPILANLAR BEKLETİLMEDEN GÖNDERİLDİ

Dava ile ilgili Kayseri'ye, Ankara yolu istikametinden 32 otobüs 1 minibüs, Osman Kavuncu Bulvarı Zabıta bekleme noktasından 5 otobüs, 4 minibüs, Sivas yolu istikametinden 1 otobüs olmak üzere 38 otobüs ve 5 minibüs geldiği ve arama noktalarına gelen araçların 20-25 dakika içerisinde aramaları yapıldıktan sonra bekleme yaptırılmaksızın gönderildiği ifade edildi.

2 POLİS MEMUR YARALANDI

Söz konusu kişilerin saat 09.30 sıralarında gruplar halinde eski adliye binası önüne intikal ettiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İl Emniyet Müdürlüğü tarafından güvenlik önlemleri kapsamında 2 bin 30 personel görevlendirilmiş, şehrin 4 giriş noktasında arama noktası oluşturularak eski adliye binası çevresinde gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. 3. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 09.45'te başlayan duruşmayı, çok sayıda avukat, sanık yakınları, Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi, milletvekilleri, STK temsilcileri ve basın mensupları izlemiştir. Ayrıca diğer illerden gelen 2 bin kişilik grup eski adliye binası önünde duruşmayı takip etmişlerdir. Alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde, Ankara ve Niğde istikametinden ilimize girişte bulunan Pastırmacılar Parkı'nda oluşturulan arama noktasında, açılır kapanır demir cop ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Meydanı eski adliye binası çevresinde oluşturulan arama noktasında, İstanbul'dan gelen grubun araması yapılırken görevli personele saldırılması sonucu 2 polis memuru başından ve elinden yaralanmıştır.";

SİLAHLI ŞAHIS İDDİASI

Davanın görülmesi esnasında duruşma salonu içerisinde silahlı bir şahsın bulunduğu bilgisinin alınması üzerine görevli personel tarafından olaya müdahale edildiği, şahsın salon dışına çıkartıldığı belirtilen açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: "Yapılan incelemede, İ.K. isimli şahsın tutuklu polis memurunun yakını olduğu, uzman çavuş olarak görev yaptığı, izinli olduğu dönemde yakınının yargılandığı duruşmayı izlemek üzere geldiği ve üzerinde silah bulunmadığı anlaşılmıştır. Mahkeme salonu içerisinde görevli bulunan 2 polis memuru, olay esnasında çıkan arbede de yaralanmıştır. Duruşma nedeniyle görevlendirilen emniyet personeli başta olmak üzere tüm personelimiz zaman zaman kendilerine yapılan tahrik edici davranışlara kapılmadan azami özen ve sabırla görevlerini ifa etmişlerdir. Mahkeme tarafından duruşma sonunda verilen kararda, tutukluların tutukluluk hallerinin devamına, diğer sanıkların tutuksuz yargılanmasına, davanın 12 Mayıs 2014'te görülmesine karar verilmiştir."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim