• BIST 9443.71
  • Altın 2502.724
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.805
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Ali Fuat Yılmazer'den bomba İdris Naim Şahin iddiası

Ali Fuat Yılmazer'den bomba İdris Naim Şahin iddiası
Emekli İstihbaratçı Ali Fuat Yılmazer, gündeme dair yine birbirinden ilginç açıklamalar yaptı. Yılmazer, dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Abdullah Öcalan'ın isteği üzerine görevden alındığını iddia etti.

Emekli İstihbaratçı Ali Fuat Yılmazer, gündeme dair çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Başbakan'ın operasyon söylemlerine ilişkin konuştu, "sahte delil hazırlığına" dair iddialarda bulundu.

Emekli İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer , Bugün TV’de "Merkez Siyaset" programına konuk oldu. Yılmazer, yine birbirinden ilginç iddialarda bulundu.

Başbakan Erdoğan ve hükümet yetkilerince sürekli dillendirilen "Seçimden sonra hizmet hareketine yönelik" operasyon tehditlerine tepki gösteren Ali Fuat Yılmazer, "Operasyon yapacaksanız, operasyon yapacağız denmez. Önce köşe yazarları... Tehditle şantajla kara propaganda yapıyorlar. Eski Türkiye'nin argümanları. Ama Başbakan da kendini bu işe adamış. Seçimden sonra... Dosya varsa, bu seçimden sonra yapılmaz, hemen yapılır. Hazırlık yapıyorsunuz, söylüyorsunuz. Bu ülkede ilk kez basına operasyon sızıyor. Bunların somut doneleri yok. İlla yapacaksanız, demek ki kendinize göre bir şey yapıyorsunuz." şeklinde ifadeler kullandı.

Ayrıca "KCK şüphelilerinin elleri kelepçeli sıraya konulması tezgahtı, planlıydı. Talimatını bizzat Beşir Atalay verdi.." iddiasında bulunan Emekli İstihbaratçı Yılmazer, İdris Naim Şahin 'i de içişleri bakanlığı görevinden aldıranın terör örgütü lideri Abdullah Öcalan olduğunu iddia etti.

İşte Ali Fuat Yılmazer'in açıklamalarından satır başları:

-KCK şüphelilerinin elleri kelepçeli sıraya konulması tezgahtı, planlıydı. Talimatını bizzat Beşir Atalay verdi..

-Paralel yapı diyeceğinize önce eli kanlı canilerle işbirliklerinizi sonlandırın. Bunlar sanal söylemler, gerçekliği yok. Böyle denilerek bir şeylerin üstü kapatılıyor. Her şey bir kandırmacadan ibaret. Bir Cemaat fobisi oluşturup, polis savcı öteye beriye sürüldü. Başbakan sabah akşam operasyon diyor, ortada bir tane somut suç yok. Aman Allah'ım koskoca devletin düşürüldüğü hale bak. Hani ileri demokrasi, Türkiye'yi nereye sürüklüyorsunuz siz? Bundan sonra yapılacak operasyona kim inanır, dünya inanır mı?

-Devrimci Karargah'ı Kandil'e götürüp eğitim verdiren Avrupa'ya geçiren kişi MİT'in elemanı..

-PKK'nın içine sızmış ve müzakere yürüten MİT'ten terör olaylarını önleyecek bir tane istihbarat gelmedi.  Bu nasıl istihbaratçılık?

-Mehmet Metiner'e suikast yapacak PKK/ÖSB mensubunu 11 Şubat'ta yakaladık, MİT 12 Şubat'ta 'Metiner'e suikast yapılacak' diye faks çekti..

-İdris Naim Şahin'i içişleri bakanlığı görevinden aldıran Öcalan'dır..

-Etkisiz hale getirilen bombayı PKK'ya tekrar teslim ettiler..

-Deşifre edilip sulandırılan Selam Örgütü soruşturmasını önemli bilgiler barındırıyordu. Son yıllların en sinsi ve tehlikeli örgütlerinden biri. İran, teröris yapı konusunda uluslararası başarılara sahiptir. Yargının önü açılsın. MİT'in hiçbir çalışması uğraşı yok. Onlar bugün başka şeylerle uğraşıyorlar. Sanal söylemlerle uğraşıyorlar. Bizim gerçeklerimizle alakası yok. Gündemden kaçırılan birşeyler var.

-3. program oldu, söylediğim bir şeye bile cevap alamadım. Bu yükü taşıyamıyorum, millete emanet ediyorum. Birileri sahip çıksın, özellikle aydınlarımız. Bir kandırmacadan başka bir şey değil Türkiye'nin sistemi.

-Soyut kavramlarla gerçekleri saklıyorlar. Yargıyı almışsınız rafa kaldırmışsınız, polislerin yerini değiştiriyorsunuz. Vicdanınız kaldırıyor mu olanları? 25 yıllık meslek hayatım var, bunları işletmekle geçti, daha bir tane somut bir şey söylenmiyor. Operasyon yapacak, operasyon yapacak. MİT'in operasyon yaptığı yok ki, konuştuğunuz bir tane bile somut bir şey yok. Kaç aydır bekliyorum ben. Ne çıkacak karşıma diye. Benim Nazlı hanımla bilmem ne? Gerçekten Başbakan bunlara inanıyor mu? Devletin düşürüldüğü duruma bakar mısınız? Sosyal medya yasaklarla dolu. Dünyada örneği yok. Hani barıştı sizin amacınız, böyle mi olacaktı? Bu saatten sonra yapacağınız operasyona dünya inanır mı?

-Operasyon yapacaksanız, operasyon yapacağız denmez. Önce köşe yazarları... Tehditle şantajla kara propaganda yapıyorlar. Eski Türkiye'nin argümanları. Ama Başbakan da kendini bu işe adamış. Seçimden sonra... Dosya varsa, bu seçimden sonra yapılmaz, hemen yapılır. Hazırlık yapıyorsunuz, söylüyorsunuz. Bu ülkede ilk kez basına operasyon sızıyor. Bunların somut doneleri yok. İlla yapacaksanız, demek ki kendinize göre bir şey yapıyorsunuz. Üç sefer görevden alındım, suçumu söyleyen olmadı. Bu, toplumu kandırmaktan başka bir şey değil. Benim kadar operasyonculuğu kimse bilmez. Ben hukuksuz hiçbir şey yapmadım. 25 yıllık meslek hayatımda bir tek suçum yoktur. Ben tezgahtar olmadım ama, kimin tezgahtar olduğunu biliyorum..
 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim