• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Ali Fuat Başgil’in Bin Kitabı ‘Gençlerle Başbaşa’

Ali Fuat Başgil’in Bin Kitabı ‘Gençlerle Başbaşa’
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Şehir-İnsan/Medeniyetler Köprüsü: Örnek Kişilikler Projesi kapsamında Amasya Üniversitesi'nde...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Şehir-İnsan/Medeniyetler Köprüsü: Örnek Kişilikler Projesi kapsamında Amasya Üniversitesi'nde çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Etkinlikler kapsamında uygulanan bir ankette Amasya Üniversitesi öğrencilerinin 5 yazar arasından en çok Ali Fuat Başgil'in eserlerini okuduklarının ortaya çıkması üzerine Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Amasya Şubesi'nin katkılarıyla Ali Fuat Başgil'e ait bin adet "Gençlerle Başbaşa" adlı kitap Amasya Üniversitesi yerleşkelerinde açılan stantlarda öğrencilere dağıtılmaya başlandı.

Kitabı okuyan öğrencilerin "Kitap Okuyan Bilir" sloganıyla yapılan bir yarışmada mini bir sınava tabi tutulacağını ve ilk 4'e giren öğrencilerin ödüllendirileceğini belirten Amasya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Metin Hakverdioğlu, "Türk düşünce dünyasının en önemli simalarından Ali Fuat Başgil, bir dönem gençliğinin ahlaken ve ilmen yücelmesini sağlayan çalışmaları ile tanınmıştır. Onun en tanınan eseri ise "Gençlerle Başbaşa" adlı benzersiz sohbetleridir. "Gençlerle Başbaşa', samimi üslubu ile mutlaka okunması gereken eserlerin başında gelir. Başgil'in bu eseri, yayınlandığı günden bu yana defalarca basılmış ve her nesile ayrı ayrı seslenmiştir" dedi.

Kitabın her insana mesaj verdiğine değinen Hakverdioğlu, "Kendisinin de belirttiği gibi "Bu kitap, sadece fikri çalışma atölyesinin genç ve tecrübesiz çırakları için faydalı olabilecek bir rehberdir." Gerçi her ne kadar kendisi böyle söylese de, bu kitap genç ve tecrübesiz çıraklara da rehber olabilecek kıvamdadır. Özellikle, seçilen konular ve yazarının dostane üslubuyla bu nadide eser, nesillere daima ilham verebilecek yapıdadır. Yine yazarın deyimiyle "Geleceğin ümidi olan gençleri, bunalımdan, iradesiz ve cesaretsiz yaşamaktan kurtaracak olan bu kitap başarılı olmasının sırlarını göstermektedir." Bu bağlamda eseri okumak her Türk genci tarafından bir görev addedilmeli ve eserin ve yazarının hedefleri iyi teşhis edilmelidir. Görülecektir ki, gerçekler her devirde sadece şekil değiştirir. Ancak esas olan çalışmak, ahlaklı olmak, şahsiyet sahibi olmaktır. Gerisi küçük ayrıntılardır. Bu meziyetlere sahip olan milletlerin gençliği asla aldanmaz, geri kalmaz. Ordinaryüs Profesör Doktor Ali Fuat Başgil Türk gençliğinin meziyetlerini "Gençlerle Başbaşa" adlı eserinde yazmıştır. Okumak ve okutmak ise bizlere düşmektedir" diye konuştu.

Ali Fuat Başgil’in Bin Kitabı ‘Gençlerle Başbaşa’

Ali Fuat Başgil’in Bin Kitabı ‘Gençlerle Başbaşa’

Ali Fuat Başgil’in Bin Kitabı ‘Gençlerle Başbaşa’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim