• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Ali Bulaç: Devlet felsefesi üzerinde yoğunlaşmalıyız

Ali Bulaç: Devlet felsefesi üzerinde yoğunlaşmalıyız
Yazar Ali Bulaç, "Keşke bu iktidar girdiği bedeni ehlileştirseydi, tam aksine girdiği bedeni yeniden ve çok daha fazla azdırdı. Bir devlet felsefesi üzerinde...

Yazar Ali Bulaç, "Keşke bu iktidar girdiği bedeni ehlileştirseydi, tam aksine girdiği bedeni yeniden ve çok daha fazla azdırdı. Bir devlet felsefesi üzerinde yoğunlaşmalıyız." dedi.

34. Abant Platformu Toplantısı, "Demokrasinin Türkiye Sorunu" başlığıyla yapılıyor. Yazar Ali Bulaç ve eski Milletvekili Reha Çamuroğlu değerlendirmelerde bulundu. Yazar Ali Bulaç, devletin kendisinden başka kimseye güvenmediğine dikkat çekti. "Kürt onun düşmanıdır, dindar İslamcı onun düşmanıdır, alevi düşmanıdır, solcu düşmanıdır, gayri Müslim düşmanıdır, Türkçü de onun düşmanıdır" diyen Bulaç, devletin bir ruh olduğunu ifade etti. Bulaç, "Keşke bu iktidar, girdiği bedeni ehlileştirseydi, tam aksine girdiği bedeni yeniden ve çok daha fazla azdırır. Bir devlet felsefesi üzerinde yoğunlaşmalıyız. Kemalist devrimler söz konusu olduğunda şu muhalefet öne sürülür; evet baskıcıydı ama dönemin şartlarına göre değerlendirilmesi gerekir. Zamanın ruhu var derlerdi" diye konuştu.

"Bugün de olup bitenler zamanın ürünü değil mi?" diyen Bulaç, "Bunlar zamanın gereğidir, şartlar bunu gerektiriyor. Ben de bunları uyguluyorum diyebilir. Şartları vecibeleri okuyanlar genelde gücü elinde bulunduranlar, gücü ellerine geçirmek isteyenler oluyor. Bunlar yaptıklarını meşrulaştırırlar. Objektif değerler olmalı, tarihsel ve toplumsal değerlerin üstünde olmalı." ifadesinde bulundu.

REHA ÇAMUROĞLU: DEVLETİN MESELESİ, MEŞRUİYET MESELESİ

Eski Milletvekili Reha Çamuroğlu ise şöyle konuştu: "Biz buraya parti kurmak veya alternatif yaratmak için toplanmadık. Fikir alışverişi süreci için toplandık. Devlet meselesi, aynı zamanda meşruiyet meselesi demektir. Türkiye'de 7 Haziran seçimleri el tersiyle itildi. Kimse ciddi ciddi bu tavrın meşruiyetini tartışmadı. Özellikle de muhalefet.. Zaten iktidarın tartışmasını beklemezdik. Arkasından 1 Kasım seçimleri oldu. 1 Kasım seçimlerinde AGİT'in verdiği raporu biliyoruz fakat 1 Kasım akşamı iki muhalefet partisini yeni iktidarını meşrulaştırırken gördük. AGİT raporu bile beklenmeden bunun yapıldığını gördük. Muhalefetin, AKP iktidarlarını yahut "mevzuatı dikkate almayın" diyen iktidarı temsil eden şahsın meşruiyetini sorguladığını hiç görmedik. Meclise bu kadar yapışmalarını anlamakta zorluk çekiyorum."

Ali Bulaç: Devlet felsefesi üzerinde yoğunlaşmalıyız

Ali Bulaç: Devlet felsefesi üzerinde yoğunlaşmalıyız

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim