• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Ali Akyıldız: İstihbarat ne işe yarıyor?

Ali Akyıldız: İstihbarat ne işe yarıyor?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, kelimelerin yetersiz kaldığı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, kelimelerin yetersiz kaldığı durumlardan birini yaşadıklarını belirtti. Akyıldız, patlamanın olduğu yerin TBMM'ye çok yakın bir yerde gerçekleştiğini ve kendilerinin de hissettiğini söyledi. Akyıldız, tedbir almayan istihbarat kuruluşlarını eleştirdi.

Akyıldız, terörü kınamanın artık yetersiz kaldığını, bununla ilgili hükümetin gerekli çözümü bulması gerektiğini söyledi. Ali Akyıldız, patlamada can veren Sivaslı Yıldız Demirtaş'ın da Ankara'da toprağa verildiğini ifade etti. Bu acıyı tarif etmek mümkün olmadığının altını çizen Akyıldız, şöyle devam etti: "Her türlü terörü kınıyoruz, terörden beslenenleri lanetliyoruz, tabi bu böyle kınamakla olmuyor. Hükümet en kısa zamanda bir çözüm bulmalı. Türkiye'nin başkentinde ve kalbinde Meclise 5 dakikalık mesafede, Genelkurmay'a çok yakınında devletin kalbinde denilebilecek bir yerde bu yapılıyorsa o zaman bunu sorgulamak lazım; istihbarat kuruluşlarımız uyuyor mu, Ne işe yarıyorlar? Bunu söylemek de yetmiyor ki kelimelerin yetersiz olduğu bir zaman yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

İktidarın Anayasa Uzlaşma Komisyonu masasını, kendilerinin tüm çabalarına rağmen "Başkanlık sistemi" ısrarı nedeniyle dağıttığını aktaran Ali Akyıldız, "7 Haziran ve 1 Kasım süreçlerini birlikte yaşadık, aynı hükümet ve aynı Cumhurbaşkanı, "Tek başına güçlü bir iktidar verin, istikrar gelsin, terör dursun, analar ağlamasın" demiyor muydu. Ne oldu? O zamanda insanlara ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler. Bugünde aynı şeyleri yaptıklarından endişeliyiz. Aynı şeyleri yaparak başkanlık sistemini dayatmanın derdindeler mi diye sormak gerekiyor." sözlerini kaydetti.

SİVASLI SİVİL MEMUR TOPRAĞA VERİLDİ

Patlamada Sivas-Divriğili sivil memur Yıldız Demirtaş'ın da hayatını kaybettiğini belirten Ali Akyıldız, Demirtaş'ın ailesi Ankara'da olduğu için Cuma namazı sonrası Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildiğini, ailesini ziyaret ederek acılarını paylaştıklarını ifade etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim