• BIST 9805.83
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Algün: “Faizsiz Destek Gözden Geçirilmelidir”

Algün: “Faizsiz Destek Gözden Geçirilmelidir”
Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, esnafa yönelik faizsiz kredi uygulamasının gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, esnafa yönelik faizsiz kredi uygulamasının gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Süleyman Algün, yaptığı açıklamada; "Hükümetimizin 30 bin liralık faizsiz kredi desteği Esnaf Kefalet Kooperatiflerince verilmeye başladı. Verilen sözün yerine getirilmiş olması bizleri mutlu etmiştir. Ancak uygulamada bazı sorun ve karmaşalar devam ediyor. İlk başta kesinti ve masrafların fazla olduğunu Birlik yönetimi olarak Sayın Vekillerimize beyan ettik bu konuda Aydın Şoförler Esnaf Kefalet Başkanımız Semih Özmeriç'in verdiği bilgiye göre önce 3 bin 600 civarında hesaplanan kesintilerin bin lira civarına düşürüldüğünü öğrendik. Bu gül bir gelişme ama sorun bu krediye ulaşacak üye sayımızdadır. Odamıza kayıtlı sicili düzgün olan meslektaşlarımızın yükümlülüğüne getirebilenlerin büyük bölümü Esnaf Kefaletlerden kredi kullanmış durumdadır. Esnaf Kefaletlerden kredi kullanmış olanların bu faizsiz destekten yararlanamaması hakka niyetli bir durum değildir. Kredi limitimiz 150 bin liradır. 150 bin lira limiti doldurmamış ve gerekli teminatları vermiş olan Esnaf ve Sanatkârlarımız bu destekten mutlaka yararlanmalıdır. 150 bin limiti dolu olanlarında 30 bin liralık bölümü faizsize çevrilmelidir. Hatta bu kredi için ek teminat talebi bile doğru değildir. Borcuna sadık esnaf ve sanatkârlarımızı kooperatif yönetimleri çok iyi bilmektedir ve nadiren ödeyemeyenlerin olduğunu biliyoruz" dedi.

İHTİYACI OLMAYAN KREDİ ALMASIN

Krediye ihtiyacı olmayan esnaflara uyarıda bulunan Algün, "Ötelenebilecek borçları kapatmak için veya acil ihtiyaç olmayan bir iş için kredi kullanmasınlar. Para kazanamadığımız şu günlerde alacağımız kredi bizleri çok zor duruma düşürebilir. Faizsiz diye herkesin bu krediye yüklenmesini doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim